Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nazilli'de 29 Mart yerel seçimlerini zaferle sonuçlandırdı. Büyük bir farkla sıçrama yapan MHP, belediye başkan adayı Haluk Alıcık'ı başkanlık koltuğuna taşıdı. İlk sonuçların gelmesinin ardından büyük bir sevinç yaşayan MHP'liler akşam saatlerinde başlattıkları şehir turunu sabaha kadar devam ettirdiler. MHP'nin ardından sıralama CHP, AKP ve DP şeklinde oldu. MHP bu seçimde Nazilli Belediye Başkanlığını alarak bir ilke imza attı.
Nazilli'de büyük bir çekişmeye sahne olan 29 Mart yerel seçimlerinde ilk kez belediye başkanlığı koltuğuna oturan MHP'de büyük sevinç yaşandı. Sandıkların açılmasına başlanması ile birlikte partiler tarafından görevlendirilen ekiplerin oyları toplamasının ardından resmi olmayan sonuçlarda MHP birinci parti olarak çıktı. Nazilli Merkezde bulunan 80 bin 065 seçmen 259 sandıkta olmak üzere il genel meclisi, muhtarlıklar olmak üzere toplam 107 bin 123 seçmen 364 sandıkta oy kullandı. Saat 24.00 itibari ile
sandıkların büyük bir bölümü açıldığında yaklaşık 23 bin oy alan MHP adayı Haluk Alıcık zaferini ilan etti.
Kendisine en yakın olan CHP Adayı Feyzullah Erkut yaklaşık 16 bin oy alırken AK Parti adayı Mehmet Gacar 14 bin, DP adayı Mustafa Acar 10 bin civarında kesin olmayan rakamlarla oyları paylaştılar.

- KİM NEREDE OY KULLANDI?
Turan İlköğretim Okulu'nda bulunan 1138 nolu sandıkta MHP Adayı Haluk Alıcık eşi ile birlikte, yine aynı okulda DP Adayı Mustafa Acar 1139 nolu sandıkta oyunu kullandı. CHP adayı Feyzullah Erkut Nazilli 50. Yıl Ticaret Meslek Lisesi'nde 1042 nolu, Mehmet Gacar ise 1041 nolu sandıkta oylarını kullandılar. Saadet Partisi adayı Musa Muça ise Nazilli Lisesi'nde oyunu kullandı. Açılan sandıkların tümünde ise MHP adayı Alıcık sandıklardan galip çıktı. Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ise eşi ve çocukları ile 50.
Yıl Ticaret Meslek Lisesi'nde oylarını kullandı.

- YSK SİTESİNİN ÇÖKMESİ NEDENİYLE SONUÇLAR RESMİ OLARAK AÇIKLANAMADI
Nazilli İlçe Seçim Kurulu saat 17.00 itibari ile başlattığı sayım çalışmalarına bir süre devam ettikten sonra YSK sitesinin çökmesi ile ara vermek zorunda kaldı. Saatler süren sistem arızası nedeniyle ilçe seçim kurulu çalışanları sıkıntıdan patladı.

- SOKAKLARDA SEVİNÇ SELİ
Nazilli sokaklarına dağılan binlerce partili, sevinç çığlıkları atarak zaferi kutladı. Zaman zaman havai fişek gösterileri ile kutlamaları sürdüren MHP'liler, araç ve insan konvoyu oluşturarak Nazilli'nin tüm cadde ve sokaklarında gezmedik yer bırakmadı. Aşırı izdiham nedeniyle sandık görevlileri seçim sandıklarını ilçe seçim kuruluna götürmekte güçlük çekti.

- KULLANDIKLARI OYLARIN FOTOĞRAFLARINI ÇEKENLER GÖZALTINA ALINDI
Bağlı bulundukları sandıklarda oy kullanan Nazilli'deki 14 seçmenin kullandıkları oyların fotolarını çektikleri tespit edilmesi ile görevliler tarafından tutanak tutularak yetkililere teslim edildi. Bu şahısların 1 ila 3 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabileceği ifade edilirken, diğer taraftan yakalaması bulunan ve aranan 42 kişi polis tarafından gözaltına alındı.
Öte yandan Pazartesi günü akşam saatlerinde MHP'lilerin zafer yürüyüşü yapacakları öğrenildi.