Kutlama etkinlikleri kapsamında Nazilli'nin en güçlü bayanı ve erkeği seçildi. Stadyumda yapılan güreşi müsabakaları büyük ilgi gördü.
Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirildiği Nazilli'de yapılan bilek güreşi turnuvası Nazilli 23 Nisan Parkı'nda başlamıştı. Finaller bugün Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Şehir Stadında Cumhuriyet Bayramı töreni sırasında yapıldı. Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık yaptıkları açık hava bilek güreşinde berabere kaldılar.
Bu yıl ilk kez düzenlenen bilek güreşi turnuvası erkeklerde 60-70, 70-80, 80-90 ve 90+ bayanlarda ise 45+ kategorilerinde yapıldı.
Turnuvaya 110 erkek ve 12 bayan yarışmacı katıldı. Kilolarında ilk dörde kalan yarışmacılar Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Nazilli Şehir stadında final maçı yaptılar. Törene katılanların meraklı bakışları arasında yapılan bilek güreşlerinde dereceye girenlere kupa, madalya ve altın verildi.
Yapılan final müsabakaları sonunda 60-70 kiloda Ozan Pehlivan, 70-80 kiloda Serhat Akar, 80-90 kiloda Ahmet Selek, artı 90 kiloda da Serdar Işıktepe birinci olurken, Bayanlarda ise Tebessüm Ayyıldız birinci oldu.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız yaptığı açıklamada, bu yıl ilk defa düzenlenen bilek güreşi turnuvasına olan yoğun katılımın kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Bu turnuvamızı geleneksel hale getireceğiz. Önümüzdeki yıl ödüllerimiz daha yüksek olacak. Turnuvanın şampiyonuna 10 bin TL para ödülü vereceğiz. Şimdiden bu turnuvaya hazırlanın. Bu yıl her kategoride dereceye girene madalya, altın ve kupa ile ödüllendiriyoruz. Önümüzdeki Yıl Nazilli'nin en güçlü erkeğini ve en güçlü bayanını seçeceğiz" dedi.