Nazilli'de yaklaşık 1 saat önce başlayan orman yangını büyüyor. Bozuk ormanlık alanda başlayan yangın yakınındaki bir köyü tehdit etmeye başladı. Şuana kadar 3 hektar arazinin zarar gördüğü yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.
Edinilen bilgiye göre; bugün saat 10.45 sıralarında Nazilli"ye bağlı Bayındır köyü yakınlarındaki bozuk orman alanında başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ormanlık alanın çevresindeki tarım arazilerini ve Bayındır köyünü tehdit etmeye başlayan yangına ilk önce Nazili Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ve köylü vatandaşlar müdahale etti. Yangının hızlı büyümesi ve yerleşim alanlarını tehdit eder hale gelmesiyle çevre Orman İşletme Müdürlükleri ve belediyelerden takviye ekip istendi. Alevlerin Bayındır köyüne doğru ilerlemesi üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir adet yangın söndürme helikopteri, yangına havadan müdahale etmeye başladı. Yangın bölgesine Aydın Orman İletme Müdürlüğü ile Nazilli, Bozdoğan, Kuyucak, Sultanhisar ve Yenipazar belediyeleri itfaiye ekiplerinin sevk edilmeye başlandığı öğrenildi.
Devam eden söndürme çalışmaları hakkında bilgiler veren Nazilli Orman İşletme Müdürü Nejat Demirsu, tüm müdahalelere rağmen yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi. Yangına karadan ve havadan müdahale edildiğini belirten Demirsu, “Bayındır köyümüzün yakınındaki bozuk orman alanında yangın başladı. Yangına Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile çevre ilçelerden ve Aydın merkezden toplam 7 ekip, 10 arazöz, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 helikopter ile 108 orman işçisi müdahale ediyor. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde yangına müdahale edisyor. Yangının meydana geldiği alanda yanıcı kuru maddelerin bulunmasından dolayı yangın hızla büyüdü. Şuan için 3 hektarlık alanda etkili olan yangının büyümemesi için havadan ve karadan müdahalelerimiz devam ediyor. Kısa sürede yangını kontrol altına almaya çalışacağız” dedi.