İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen; 'Karne Dağıtım Töreni' ise Beşeylül İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin halkoyunları gösterisinin yanı sıra şiir dinletisi de sunduğu törene, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan"ın yanı sıra çok sayıda okul müdürü, öğrenci velisi katıldı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklerde objektiflere birbirinden renkli görüntüler yansırken, anne ve babalarsa çocuklarının yaşadığı mutlu anları fotoğraf makinesi ve kameralarla ölümsüzleştirmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Aşırı sıcak altında kalan çocuklar gölge alanlara alınmaya çalışılsa da güneşten etkilenen çocuklar dondurma şemsiyesinin altına sığındı.
Açılış konuşmasını yapan Beşeylül İlköğretim Okulu Müdürü Sami Zorbaş, “Onları çağın bütün bilgileriyle ve değerleriyle donatırken, kendi milli değerlerini bilen, ülkesine güvenen, Büyük Önder Atatürk'ün vurguladığı gibi barışı esas alarak dünya üzerinde Türkiye'nin çağdaş uygarlık düzeyini aşacak bir seviyeye ulaşmasını sağlayacak bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz. Velilerimizin çocuklarıyla ilgilenmelerini, okul yönetimiyle ve bizlerle her an iç içe olmalarını bekliyoruz. Eğitimde hedeflerimize ulaşmadığımız takdirde hiçbir noktada başarı kalıcı olamaz. Anne ve babalar, çocuklarını notlarına göre değerlendirmesinler. Onlara sevgiyle ve anlayışla yaklaşsınlar” dedi.
Törende konuşan Kaymakam Caner Yıldız, “Ülkelerin kalkınmasında gerekli olan diğer şartları da bünyesinde barındıran ve olmazsa olmaz tek olgusu eğitimdir. Çok yoğun bir öğretim yılı geçirdik. Nazilli"de herkes üzerine düşen görevi yapma gayreti içerisinde çalıştı. İlçemizin tamamı, başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerimiz tarafından Kaymakamlığımızın bilgisi ve kontrolü altında karış karış tarandı. Yoğun bir çalışma temposu sergilendi. Kurslar açıldı, seminerler verildi. Üniversitemizin, sivil toplum örgütlerinin ve meslek odalarımızın çok önemli katkıları sağlandı. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ise; “Nazilli"de 2009-2010 Eğitim ve öğretim yılında toplam 73 okulumuzda toplam 26 bin 399 öğrencimiz karnelerini aldı. Nazilli"de Okul Öncesi Öğrenci sayısı bin 447, İlköğretim Öğrenci sayısı 16 bin 548 ve Ortaöğretim öğrenci sayısı 8 bin 374"dür. Başöğretmenimiz Atatürk"ün millet olarak bize gösterdiği hedefe, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine mutlaka ulaşacağız. Başka çaremiz yok. Bunu da eğitimle ve irfan ordusuyla başaracağız” dedi.
Konuşmaların ardından okul birincilerine ödülleri Kaymakam Caner Yıldız, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve Okul Müdürü Sami Zorbaş tarafından takdim edildi. Okul Birincisi Dilara Emral, hediyesini aldıktan sonra arkadaşları adına veda konuşması yaptı. Sınıf birincilerine ödüllerini veren protokol üyeleri, öğrencilere yaz tatiliyle ilgili tavsiyelerde bulunuldu. Beşeylül İlköğretim Okulu öğretmenlerinden yılsonunda emekli olacak olan Halit Ceyhan ve Mehmet Özkan"a Kaymakam Caner Yıldız tarafından teşekkür belgeleri verildi.
Törenin sonunda Beşeylül ilköğretim okulundan 8 şubeden 223 öğrenci mezun oldu. Mezun olan öğrenciler konfeti atarak müzik eşliğinde eğlendi.