İlçe genelinde bulunan fırınlarda genel temizlik, hijyen, üretim şartları, gramaj, tanıtıcı etiket ve çalışanların sağlık karneleri konusunda yapılan denetimlerde bazı işyerlerine de yasal işlem uyguladı.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"ın talimatıyla Nazilli Belediyesi Doktoru İrfan Özberk ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince halkın gıda tüketimlerinin başında olan ekmek olması sebebiyle, ekmek fırınlarının denetimlerini Ramazan ayı öncesinde sıklaştırdı. Geçtiğimiz haftalarda Simit fırınlarına yapılan denetimin ardından Ekmek fırınları da denetlendi. Yapılan denetimlerde işletmelerin işyeri açma ruhsatları, çalışan işçilerin sağlık karneleri, fırınların temizliği, çalışanların temizlik kontrolleri yapılarak uyarılarda bulunuldu. Bazı işyerlerine cezai işlem yapılarak bu tür kontrollerin tekrar yapıldığında eksikliklerin giderilmesi hususunda talimat verildi. Aynı zamanda temiz ve sorunsuz olan işletmelere de Belediye doktoru İrfan Özberk, Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına teşekkür etti.
Denetimler hakkında bilgiler veren Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Mübarek Ramazan ayında gıda üzerine üretim yapan işletmelere kontroller yapılacaktır. Bu doğrultuda zabıta ekiplerimizin programa bağlı veya şikayete binaen yaptığı denetimler devam etmektedir. Yapılan kontrollerde uygun olmayan işletmelere kapatma cezaları da uygulanacaktır” dedi.
Başkan Alıcık, “Kimseyi halkın sağlığı ile oynatmam. Her işletmeci çalışanlarından sorumlu olup kontrollerini yapsınlar” diyerek işletme sahiplerini de uyarıda bulundu. iha