ADÜ Rektörü Şükrü Boylu ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da bisikletleri ile şenliğe katıldılar.
Nazilli ilk defa gerçekleştirilen bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Bianchi, ADÜ Rektörlüğü ve Nazilli Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Adnan Menderes Üniversitesi Başlangıçtan Geleceğe Bisiklet Şenliği', ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sümer Kampüsü önünde başladı. 11'i profesyonel olmak üzere 20 bisiklet sporcusu öncülüğünde yüzden fazla öğrenci ve vatandaş bisikletleri ile şenliğe katıldı. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, ADÜ Rektörü Prof.Dr.
Şükrü Boylu, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kurum ve kuruluşların müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar şenlik alanında hazır bulundu. Sümerpark alanında hep birlikte yapılan kahvaltının ardından ADÜ Nazilli İİBF önüne gelen protokol üyeleri ve bisikletçiler, burada start için hazırlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ADÜ Rektörü Prof.Dr. Şükrü Boylu ve Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız birer konuşma
yaparak etkinliğe katılanlara teşekkür etti.
İlk konuşmayı yapan ADÜ Rektörü Prof.Dr.Şükrü Boylu, bu etkinliği her yıl yapmak istediklerini ifade ederek "Bisiklet şenliğini öne çıkarmamızın en büyük sebebi, insanlarımızın ulaşımda bisiklete daha çok öncelik vermeleri ve spor yaparak sağlıklı kalmaları, bütçelerine katkı sağlamaları aynı zamanda çevre dostu olması nedeniyle bisikleti önemsiyoruz" dedi.
Boylu, belediyenin buna öncelik vermesi, bisiklet yollarının yapılması gerekirse bazı yolların tamamen bisiklete ayrılması gibi projelerin gerçekleşmesini üniversite olarak çok istediklerini anlattı. İlk defa üniversite tarafından gerçekleştirilen bu etkinliğin seneye belediye ile birlikte yapılacağını anlatan Boylu, şunları söyledi: "Şu an gerek Nazilli gerek Aydın'dan gerek İzmir bölgesinden gelen amatör yarışmacıların katıldığı şenlik şu anki şenliğimizdir. Kesinlikle amacımız geleneksel hale
getirmektir. Yarışmada milli olan çocuklarımız da var. Asıl amaç burada bisikleti vurgulamaktır. Gerekirse belediyelerimiz bisiklet garajı yapar. Umarım bu şenlik Sümer Üniversitesinin de önünü açar. Böyle bir hedefimizde var."
BİSİKLET SAĞLIK İÇİN ÖNEMLİ
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise yaptığı konuşmada "Rektör Beyle beraber Nazilli'de çok daha fazla iş başaracağımıza inanıyorum. Bisiklet insan sağlığı açısından çok önemli. Yaşam boyu spor içinde çok önemli. İnsanlarımızı bisiklete özendirirsek herhalde Nazilli'de trafik sorunu kalmaz diye düşünüyorum" dedi.
Kaymakam Caner Yıldız ise bu etkinliğin Sümer Üniversitesi yolunun açılmasında ilk adım olduğunu belirterek şunları söyledi: "Üniversitemiz bünyesinde bulunan Spor Meslek Yüksek Okulu'nu da inşallah kısa zamanda Nazilli'de görmek istiyoruz. Çünkü bu tesisler hemen hemen Aydın ili içerisinde hiçbir yerde yoktur."
Nazili Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve ADÜ Rektörü Prof.Dr. Şükrü Boylu, bisikletleri ile en önde yer alarak etkinliği başlattı. ADÜ Nazilli İİBF Sümer Kampüsü önünden start alan bisikletçiler Hürriyet Caddesini takip ederek Nazilli Belediyesi önünden Ordu Caddesi batısını geçerek tekrar belediye önünde buluştu. Burada hep birlikte hatıra fotoğrafı çektiren bisikletli guruptan 20 profesyonel bisikletçi tekrar start alarak ADÜ Aydın Merkez Kampüsüne gitmek üzere yola çıktı.