Nazilli İŞKUR Müdürü Şahin Altınkurt, yaptığı açıklamada, iş için kuruma müracaat edenlerin genelde vasıfsız işçi statüsünde olduğunu söyledi.
Altınkurt, kurum olarak 2010 yılı içerisinde toplam 19 branşta kurs açıldığını ve 316 kişinin bu kurslardan mezun olarak meslek sahibi olduğunu dile getirdi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile ortaklaşa koordine edilerek açılan kursları bitirenlerin hem meslek sahibi olduklarının hem de en kısa sürede işe yerleştirildiklerini ifade eden Altınkurt, 2010 yılı içerisinde açılan kurslar için toplam 169 bin 131 TL harcandığını kaydetti.
2011 yılı itibariye toplam 12 branşta kurs açtıklarını belirten Altınkurt, kurslara müracaat eden 142 kişinin mezun olarak meslek edindiğini bunun da maliyetinin yaklaşık 25 bin 44 TL olduğunu söyledi.
Altınkurt, şunları kaydetti:
''Kurumumuza iş için müracaat edenler genelde serbest meslekte oldukları için biz de bu alanlarda meslek edindirme kurları açıyoruz. Bu kurslardan mezun olan vatandaşlarımızı işe yerleştirmek daha basit oluyor. Üzülerek söylemek gerekirse iş yerlerinden bize işçi müracaatı yapan bazı sektörlerde işçi bulmamız zor oluyor. İşsizlikten şikayet eden vatandaşlarımız kurumumuza bizzat ya da 'www.İşkur.gov.tr' adresimizden başvurularını yaptıkları takdirde onların talepleri en kısa sürede değerlendirilecektir ve açılan meslek edindirme kurslarını buradan takip etme imkanı bulacaklardır. İşsizliği en aza indirmek, hatta ortadan kaldırmak için devletimizin tüm imkanlarını kullanıyoruz.''