Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştiren meclis üyeleri aralarında görev dağılımlarını da gerçekleştirdi. Başkan Alıcık, toplantı başlangıcında yaptığı kısa konuşmada yeni meclisin Nazilli için hayırlı olmasını ve herkesin birlik ve beraberlik içerisinde Nazilli için çalışmasını arzu ettiğini ifade etti. Daha sonra gündemin ilk maddesi gereğince Ziya Aksüt ve Ali Gürsoy başkan vekilliklerine, Hüsnü Savranoğlu, Doğan Güneş ve Erkin Özbek encümen üyeliklerine, Ahmet Uluhan ve Doğan Güneş"te Katip Üyeliğe getirildi. 2. maddeye göre Mustafa Akkaya, Gürdal yüzügüler, Gonca Yelkovan, Kazım Zeyrek ve Necdet İzgü imar komisyonuna seçildi.
Toplantının sonuna doğru faaliyet raporunun okunması ve oylanması için Meclis Başkan Vekili Ziya Aksüt Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile yer değiştirdi. Faaliyet raporu okunduktan sonra oylamaya konuldu. CHP"li 8 meclis üyesinin ret oyuna rağmen rapor oybirliği ile kabul edildi.
CHP"li meclis üyesi Ali Gün, söz alarak yaptığı konuşmada geçen dönemde bazı konularda istedikleri raporların verilmediğini dile getirerek eski Belediye Başkanı Aytekin Kaplan"ın konu hakkında cevap vermesini istedi. Gün, “Belediyemizin bütçe durumunda sıkıntı olduğunu düşünerek bu konuda bir açıklama yapılmasını ve mali durumumuzun bir raporla verilmesini istiyorum. Ayrıca belediyemizin gelir gider durumları ile ilgili olarak ayrıntılı bir şekilde raporlanarak üyelere verilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Belediyemizin zarara uğramaması için meclis üyeleri olarak her konuda bilgilenmemiz gerekmektedir” dedi.
Ali Gün" e konuşmasından dolayı teşekkür eden Aksüt, ayrıntılı raporların ve belediyenin bütçe durumunun kısa bir süre içerisinde çıkartılarak herkesle paylaşılacağını ifade etti. Yaklaşık 2 saat süren meclis toplantısının ardından Başkan Haluk Alıcık, tüm meclis üyelerine teşekkür etti.