Zirve dönüşü değerlendirmelerde bulunan NASİAD Başkanı Nemci Erkan, “Bu senede TUSKON"un düzenlemiş olduğu Dünya Ticaret Zirvesine, Nazilli"den dernek üyelerimiz katıldı ve güzel bağlantılar yapıldı. Toplam 135 ülkeden 2 bin 200 işadamının Türkiye"den de 2 bin 300 işadamı katıldı. Dernek olarak Nazilli"den de 2 stant ve 8 firma ikili iş görüşmelerine katıldı” dedi.
Tekstil, İnşaat, Turizm, Mobilya, Gıda ve Makine gibi çok sayıda sektörde bir çok bağlantı yapıldığını ifade eden Dernek Başkanı Erkan; “Yerli ve yabancı işadamları üç gün boyunca iş görüşmeleri yaptılar. 886 masada yüz bin görüşme yapıldı. TUSKON'un Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü Zirvesi işadamlarının yüzünü güldürdü. 7 milyar dolarlık anlaşma hedeflenen organizasyonda birçok firma iş bağlantıları yaparak koyulan hedefi yakalamaya çalıştılar.
Bunun yanı sıra her sene olduğu gibi yurt dışından gelen bu misafirler anadolunun değişik illerinde misafir edildiğini Nazilli olarak da İtalya"dan gelen işadamı ve avukat Marko Padovan ve eşini ağırladık. Değişik ülkelerde avukatlık ofisi olan ve İtalya"nın önde gelen firmalarına danışmanlık ve avukatlık hizmeti veren bir işadamı ve avukatı ağırladık” diye konuştu.
Program ve Nazilli hakkında değerlendirme yapan Padovan; “TUSKON gerçekten sadece Türkiye"ye değil tüm Dünya"ya fayda sağlayacak bir program organize etti. Türkiye ve Nazilli"den de İtalyan işadamlarına her fırsatta yatırım, ithalat ve ortaklık noktasında ki imkanlarını anlatacağım. Bunun yanı sıra Türkiye"den de İtalya"da yatırım ve ticaret yapmak isteyen tüm firmalara yardımcı olacağım” ifadelerini kullandı.
Padovan, Türk insanının gerçekten çok çalışkan olduğunu ve genç nüfusun ve genç beyinlerin olduğunu sözlerine ekledi.