Haziran Ayı Meclis görüşmelerinde, komisyonun tarafında hazırlanan rapor meclis üyelerine okunurken komisyonun “Okul"un süresiz yada 49 yıllığa tahsisine” uygun rapor verdi.
2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında Didim"de hizmete açılan ve bünyesinde Ağırlama Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri ile Aşçılık Programlarında eğitim ve öğretim veren ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu yer sorunu İl Genel Meclisinde el alındı. Aydın İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve Üyeleri tarafından yerinde incelendikten sonra hazırlanan rapor Haziran ayında mecliste ele alındı. Didim İl Genel Meclis Üyeleri Abdürrahim Öztürk, M. Cahit Kaya ve Hasan Yavuz ile Kuşadası İl Genel Meclis üyeleri Ali Metin Akar ve Kurtuluş Geyik'in imzalarıyla hazırlanan önerge Mayıs ayı Meclis Toplantısı'nda ele alınmış komisyon üyeleri mayıs ayında okulda inceleme yapmış ve okul müdüründen bilgi almıştı.
Haziran ayı meclis toplantısında görüşülen ve komisyon tarafından hazırlanan raporda “175 dönüm alan üzerine kurulu içerisinde çok çeşitli tesis, bina ve dersliklerin bulunduğu yerin ADÜ Didim MYO çalışmaların hız kesmeden devam etmesi, İl"e ve İlçemize ekonomik katkı sağlaması ve turistik değerlerin tanıtılmasında katkı sağladığı kanaatine varıldığı dile getirilirken, okulun tahsis sorunun ise mümkün olduğu takdirde tahsisin süresiz, mümkün olmadığı takdirde ise 49 yıllığına tahsisine karar verilmesi yönünde görüşler dile getirildi. iha