Bu yılın başında Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Çin ve diğer ülkelerin aldığı tüm tedbirlere rağmen şimdiden 25’in üzerinde ülkeye yayılan virüs, 1200’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Hayatını kaybedenlerin çoğunun virüsün ortaya çıktığı Wuhan kentinde gerçekleşmiş olmasına karşın, tüm dünya teyakkuza geçmiş durumda. Hali hazırda Çin Wuhan başta olmak üzere pek çok bölgesine giriş ve çıkışları kapattı. Dolayısıyla virüs salgını yavaş yavaş kontrol altına alınıyor.

Fakat bu bile dünya çapındaki, küresel organizasyonların iptal edilmesine engel olamadı. Geçtiğimiz gün teknoloji dünyasının merakla beklediği Mobil Dünya Kongresi 2020’nin iptal edildiği haberi gelmişti. Küresel ölçekteki pek çok markanın etkinliğe katılmayacağını açıklaması sonrası GSMA’de organizasyonu iptal kararı almıştı.



Şimdi de benzer bir karar CP+ 2020 için verildi. Dünyanın en büyük fotoğrafçılık fuarı olarak gösterilen CP+ Japonya’da düzenleniyordu.

Japonya’nın Çin’e olan yakınlığını ve virüsün bu ülkede de görüldüğünü hesaba katarsak, iptal kararının çok da şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz.

Görünen o ki 2020 içerisinde düzenlenecek olan pek çok büyük etkinlikte de iptal kararı çıkacak. Teknoloji sektörü açısından bu yılın pek de iyi geçmediğini söylemek mümkün.