Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın"daki 22 mahalle muhtarının sorunlarını dinledi. Kendi döneminde hiç bir projenin oldu bittiyle hayata geçirilmeyeceğini ifade eden Çerçioğlu, projelerin konsorsiyumla hayata geçirileceğini belirtti.
Aydın Belediyesi Encümen Salonunda Muhtarlarla bir araya gelen Özlem Çerçioğlu, önce muhtarlarla tek tek tanışıp, daha sonra mahallelerdeki sorunları dinledi. Mahalle sakinlerin şikayetlerini ve önerilerini muhtarların kendisine yansıtacağını inandığını belirten Çerçioğlu, öncelikle mahallerdeki zorunlu ihtiyaçları gidereceklerini daha sonra mahallelerde sosyal projeler geliştireceklerini ifade etti.
Muhtarların kendisine çok fazla sorun bildirmesi üzerine önceki dönemlerdeki hizmet anlayışından farklı bir şekilde hareket edeceklerini belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Artık bundan önceki süreci bakmıyorum. Eski geçmişte kalmıştır. Ben önümüze bakıyorum. Hangi projelere imza atabiliriz onun planlamasını yapıyorum. Bundan önceki çalışma sistemi doğru değilmiş ki bugün bu kadar sorunla karşı karşıyayız. Sistem doğru olsaydı bugün bu sorunları değil, sosyal projeler konuşuyor olurduk. Yapacak çok işimiz var. Bütün anlattıklarınız zorunlu ihtiyaçlar. Ben öncelikle bir belediye başkanı ve bir anne olarak çocuklarımızın yollarda oynamasını, gençlerimizin en mutlu günlerini basket sahalarında yada sokak aralarında kutlamalarını istemem. Bu nedenle bazı şeylerin süratle hayata geçirilmesi şart. Öncelikle belediye içindeki bazı sıkıntıları giderdikten sonra projelerimizi hayata geçirmeye başlayacağız” dedi.
Mahalle aralarındaki eğlence yerlerinden şikayetçi olan muhtarların tepkilerini haklı bulduğunu kaydeden Özlem Çerçioğlu, bundan sonra mahalle aralarında açılmak istenen müzikal yerlere müsaade etmeyeceklerini kaydetti.
Toplantı sonunda muhtarlarla her ay belediyede bir araya gelme kararı alan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, normal zamanlarda da kendisinin mahallere ziyaret edeceğini açıkladı.