Ziyarette Aydın tarımı konuşulurken, son dönemde tarıma yapılan yatırımlardan, üreticiye sağlanan desteklerden söz edildi.
Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, Aydın"ın, Türkiye"de 8-10 üründe söz sahibi olduğunu belirterek, Aydın"ın önemli bir tarım şehri olduğunu kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren tarım İl Müdürü Muhsin Temel “Aydın, ülkemizde tarımda başa oynayan bir il. Haziran ayı sonu itibariyle Aydın"da üreticilerimize 133 Milyon TL nakit para desteği sağladık. Böylece, 2010 yılında planlanan desteklerin yüzde 90"lık bölümü üreticilerimizin cebine nakit para olarak girdi. Amacımız dünya ile rekabet edebilmek. Bu yüzden üreticilerimize destek vermek vazgeçilemez bir unsur. Aydın topraklarının büyük bölümü verimli. Dağın tepesinde bin 200 bin 300 rakımlı alanlarımızda bile verimli arazilerimiz var” dedi.
AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay AK Parti iktidarında tarıma büyük yatırımlar yapıldığını belirterek “AK Parti Hükümeti döneminde tarım üzerine yapılan çalışmalar hakkında kitap yazmaya kalksak kitaplar almaz. Artık çiftçimiz daha tarlaya girmeden desteğini alıyor. Tarımda Aydın"da yaşanan gelişmeler de ortada. Aydın"a gümrük kapısı açılması ile ihracatımız daha da arttı. İncir, kiraz, çilek, domates gibi ürünlerin pazarı artarken, ihracatı da buna paralel olarak arttı. AK Parti Hükümeti olarak tarıma büyük önem veriyoruz” dedi.