Lenovo'nun bir alt markası olarak yoluna devam eden Motorola'nın bir süredir Moto Z4 olarak adlandırılan bir akıllı telefon üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Şimdi ise sızıntıları ile sıklıkla gündeme gelen Evan Blass'in yayınladığı görseller sayesinde akıllı telefonun nasıl bir tasarıma sahip olacağını öğrenmiş bulunmaktayız.

Moto Z4'ün basın görselleri paylaşıldı!

Motorola Moto Z4 ile ilgili sızıntılara yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu sızıntıların en yenisi, telefonun tasarımına ve özelliklerine ilişkin önemli işaretler verirken; ünlü duyumcu Evan Blass tarafından paylaşılması da sızıntının güvenilirliğini biraz daha artırıyor.

Evan Blass tarafından paylaşılan yeni bilgiler, daha önce ortaya çıkan özelliklerle ve sızan küçük bir resimle örtüşüyor. Sızıntıda su damlası şeklindeki çentiğe yerleştirilmiş ön kamera, tek lensli arka kamera ve kulaklık jakının varlığı göze çarpıyor. Belirgin bir parmak izi sensörünün olmaması ise sızıntıda dikkat çeken bir diğer nokta oluyor. Telefonun tasarımı, Moto Mods desteğinin süreceğini de gösteriyor.

Motorola Moto Z4 tasarım ve teknik özellikleri

Basın görselinden anlaşıldığı kadarıyla akıllı telefonun ekranında damla şeklinde bir çentik var. Ayrıca Motorola'nın cihazda kulaklık girişine de yer vereceğini görüyoruz. Moto Z4'ün arka tarafında ise tek bir kamera bulunuyor. Teknik özelliklerin geri kalan kısmı geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı.

Evan Blass tarafından sızdırılan görüntülerde 6.4 inçlik damla çentikli OLED ekranlı telefonun ince çerçeveler sayesinde oldukça yüksek bir ekran-kasa oranına sahip olduğu görülüyor. Teknik özellikleri daha önce ortaya çıkan telefonun bu özelliklerini hatırlayacak olursak; çentiğe gizlenen ön kameranın 25 MP çözünürlüğünde olduğunu söyleyebiliriz. Cihazın arka tarafında ise büyük bir çıkıntı yapan 48 MP tek ana kamera ve Moto Mod aksesuarlarının takılabildiği pinler bulunuyor. Snapdragon 675 işlemcisinden güç alan Z4, 6 GB RAM‘le geliyor. 5G modem işlevi gören bir Moto Mod'un takılabildiği telefon TurboCharge hızlı şarj destekli 3,600 mAh‘lık bir bataryaya sahip. USB-C portunu kullanan Moto Z4‘te 3.5 mm kulaklık çıkışı da korunmuş durumda.

Motorola'nın bu yeni modelinin ne zaman piyasaya sürüleceği ve nasıl bir fiyat etiketine sahip olacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Önümüzdeki günlerde cihaz hakkında yeni bilgiler ortaya çıktığında siz değerli okuyucularımız ile paylaşmaya devam edeceğiz.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU