Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi, MIUI işlevlerinin bazılarını güncellemeye devam ediyor. Bir süredir en çok beklenen işlevlerden biri ile güncellenen bu sefer sıra tek ele geldi.

Ayrıntılı olarak, Xiaomi en son Kapalı Beta aracılığıyla, özellikle V21.9.18'de tek el modunu güncelledi ve sonunda bu modu giderek daha fazla kullanılan tam ekran hareketleriyle uyumlu hale getirdi.

MIUI'nin telegram hesabının katkıda bulunduğu buradaki animasyonda da görebileceğimiz gibi, MIUI tek elle kullanım modu artık tam ekran hareketlerini destekliyor. Unutmayalım ki bugüne kadar bu moddan sadece altta bulunan sanal butonları kullanarak faydalanabiliyorduk.

Tabii ki, şu anda bu mod yalnızca MIUI'nin en az Android 12 tabanlı beta sürümüne sahip cihazlarda kullanılabilir durumda. Ancak şirketin daha fazla akıllı telefona bu özelliği getirmesi bekleniyor.

Aynı şekilde bu özellik, sadece MIUI Çin ROM'unda bulabileceğimiz beta aşamasındaki bir işlevsellik. Nihai sürümünü görmek için bir süre daha beklememiz gerekecek. Küresel ve Avrupa ROM'una gelmesi için daha da fazla bekleyebiliriz.

Xiaomi MIUI arayüzünü daha da işlevsel hale getirmeye çalışıyor. İlerleyen zamanlarda arayüzün daha da akıcı hale gelmesi düşünülüyor.