Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi, MIUI 12.5'i Aralık 2020'nin sonlarında Çin'deki Mi 11 lansman etkinliğinde tanıtmıştı. Küresel versiyonunu ise Şubat başlarında piyasaya sürdü. Son olarak ise Xiaomi, 10 Ağustos 2021'de Çin'de MIUI Pad ile birlikte MIUI 12.5'in geliştirilmiş sürümünün tanıtımını gerçekleştirmişti. Bu sürüm, MIUI 12.5 üzerinde herhangi bir yeni özellik getirmedi, ancak sistem performansında önemli ölçüde iyileştirmeler yapmıştı.

Şu aralar şirket, Çin, Global ve Hindistan bölgelerindeki bazı cihazları için MIUI 12.5 Enhanced Edition'ı kullanıma sunmaya başladı. Bu güncellemenin önümüzdeki haftalarda daha fazla cihaz için yayınlanması bekleniyor.



Şimdi ise Xiaomi, MIUI 12.5'in bir sonraki sürümü üzerinde çalışıyor. Mi, Redmi ve Poco cihazları için bu yaklaşan arayüz tabiki MIUI 13 olacak. Yeni arayüz güncellemesinin daha fazla özellik ve ek işlevlerle gelmesi bekleniyor.

Bu yazımızda MIUI 13 güncellemesi ile ilgili her şeyi teker teker ele alacağız. Sizlere yaklaşan bu özel arayüzü tanıtmak beklentilerinizi biraz arttırabilir. Ancak şunu bilmekte fayda var, bu güncelleme bazı modellere maalesef gelmeyecek. 

MIUI 13, Mi, Redmi ve Poco cihazları için yakında çıkacak özel bir arayüz görünümdür. Muhtemelen bu güncelleme Android 11 sistemi üzerine kurulacaktır. MIUI 13 şuanda geliştirme aşamasında ve MIUI mühendisleri, animasyonları daha sorunsuz çalışacak şekilde optimize etmeye odaklanıyorlar. Bu bilgi Xiaomi mühendisleri tarafından da onaylandı. MIUI 13 ile ilgili tüm bilgileri ortaya koyabiliriz;

Not: Resmi olmayan bir listedir, bu liste Xiaomi Güncelleme Politikasına göre hazırlanmıştır. Zamanla cihazlar eklenebilir veya kaldırılabilir. Bu nedenle, cihazlarınız listede yoksa, Xiaomi  resmi cihazlar Listesini açıklayana kadar bekleyiniz.

En son bilgilere göre, MIUI'nin bir sonraki sürümü olan MIUI 13, 2021'in 4. çeyreğinin sonlarında piyasaya sürülebilir.

MIUI 13 hakkında bilgileri sizlere aktardık. Düşüncelerinizi yorumlar bölümünde belirtebilirsiniz.