Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te F5Haber'e abone olun

F5Haber'e Google News'te abone olun

Xiaomi, üretmiş olduğu ürünlerin yanı sıra yazılımları ile de kullanıcıları bünyesine çekmeyi başarmıştı. MIUI 12.5 arayüz güncellemesini geçtiğimiz yılın son günlerinde duyuran Xiaomi, bu sürümün tüm özelliklerini açıklamamıştı. Beta sürecine giren MIUI 12.5'ten bugün bir haber daha geldi. Görünüşe göre Xiaomi, iPhone'larda yer alan özelliği başarılı bir şekilde telefonlarına getirecek.

MIUI 12.5 ile birlikte Gelişmiş Mi Haptic adı verilen bir özellik sisteme eklenecek. iPhone 7 ile görmeye başladığımız Force Touch adı verilen özelliğin bir benzeri olacak olan Mi Haptic dokunsal geri bildirimlerin farklı tepkimeler vermesini sağlayacak. Xiaomi bunun için kullanıcısına pop, temel ve net olmak üzere üç farklı mod sunuyor.

Pop modu: Xiaomi telefonlarında açılır menüler ve yönlendirmelerde dokunsal geri bildirimlerin daha net olmasını sağlayacak. Bu mod bildirimler, standart dokunsal geri bildirim alanlarına göre çok daha anlaşılır durumda olacak.

Temel modu: Telefona uygulanana düşük frekanslarla dokunsal geri bildirim verilmesini sağlayacak. Bu sayede de titreşimin daha doğal bir şekilde hissedilmesi sağlanacak.

Net modu: Her dokunuş için çok daha yüksek frekanslarda geri bildirim sunulacak. Böylecek çok daha güçlü bir geri bildirim ile kullanıcının farklı bir eylem yaptığı anlaşılabilecek.