İstanbul"daki yakınlarından 3 milyon TL miras kalan İzmirli Orhan ailesinin başı bir türlü dertten kurtulmadı. Fidye için 1.5 yaşındaki oğulları kaçırıldı, para isteyen akrabaları peşlerini bırakmadı

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde oturan Mehmet Orhan'ın hayatı, amcasından yüklü miktarda miras kalmasıyla altüst oldu. Doğalgaz bakımı bahanesiyle evine gelen kişiler, eşi Ayşe Orhan'ı kelepçeleyerek etkisiz hale getirdikten sonra 1.5 yaşındaki oğlu İsa Orhan'ı kaçırıp 100 Bin dolar fidye istedi. Olayın polise bildirilmesinin ardından paniğe kapılan gözü dönmüş fidyeciler, bir gün sonra talihsiz İsa'yı, cebine "Çocuğun suçu ne, babasına söyleyin çocuğu affediyoruz. Kendisi akıllı olsun, çocuğu bulan Kemalpaşa Karakoluna bilgi versin" yazılı not bırakıp parka terk etti. Aile, yaşadıkları baskıya daha fazla dayanamayıp, izlerini kaybettirmek için geçen hafta aniden ilçeden ayrıldı.
Kemalpaşa İlçesi'ndeki filmleri aratmayan fidye olayı, 129 sokak 43 numaralı evde başladı. İlçede oto alım satımı yapan 39 yaşındaki Mehmet Orhan'a, İstanbul'da kargo ve nakliye şirketi sahibi olan amcasından yüklü miktarda miras kaldı. Mirası çevresinden ve tanıdıklarından gizlemeye çalışan Mehmet Orhan'ın sırrını öğrenen kimliği belirsiz kişiler, para alabilmek için hazırladıkları planı uygulamaya koydu.

1.5 YAŞINDAKİ İSA'YI KAÇIRDILAR

Kimliği belirsiz kişiler, geçen ay doğal gaz bakımı yapma bahanesiyle evine gittikleri anne Ayşe Orhan'ı etkisiz hale getirip, ellerini kelepçeleyerek odaya kilitledikten sonra 1.5 yaşındaki oğlu İsa'yı kaçırdı. Ayşe Orhan'ın eve gelen eşine olayı anlatmasınının ardından çift, polise başvurdu.
Aileyi arayarak 100 Bin dolar fidye isteyen saldırganlar, olayla ilgili polis ekiplerinin araştırma başlattığını öğrenince telaşa kapılarak, minik İsa'nın cebine, "Çocuğun suçu ne, babasına söyleyin çocuğu affediyoruz. Kendisi akıllı olsun, çocuğu bulan Kemalpaşa Karakoluna bilgi versin" yazılı notu bıraktıktan sonra Eskiizmir semtindeki parka terk etti. Vatandaşların parkta ağlarken bulduğu Minik İsa, polislerce ailesine teslim edildi.

AİLE İLÇEYİ TERKETTİ

Bırakılan nottaki yazı karakterlerinden Mehmet Orhan'ın, yakın çevresiyle, ilişkide bulunduğu tüm kişiler araştırılmaya başlandı. Yaklaşık bir aydır sürdürülen soruşturmaya rağmen polis ekipleri, fidyecilere ulaşamadı. Olayın ardından psikolojik yönden büyük baskı yaşayan ailenin, fidyecilerin de yakalanamaması üzerine geçen hafta izlerini kaybettirmek amacıyla ilçeyi terk ettikleri belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi.