Nazilli Özel Yunuslar Anaokulu, 2009-2010 öğretim yılı mezuniyet töreni ve yıl sonu gösterisi düzenlendi. Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen yılsonu gösterisi ve mezuniyet töreninde konuşan Nazilli Özel Yunuslar Anaokulu Kurucu Öğretmen Nurgül Apuhan; “Eğitim sürecinin temelleri, erken çocukluk döneminde atılır. Bu nedenle okul öncesi eğitimin önemi çok büyüktür. Bu çocuklar hepimizin, bu ülkenin bu şehrin çocukları. Hangi makam olursa olsun gelecekte bu makamlara bu genç yavrularımız sahip olacak. Bu geleceği onlara emanet edeceğiz. Minik yavrularımızın, anne ve babalarını tebrik ediyorum. Değerli veliler sizlerin bu akşamki duyguları herkesinkinden çok farklı. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, yaşamlarının ilk döneminde bizlere emanet ettiğiniz özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızı, başarılı olacaklarını umut ederek uğurlamanın vakti geldi. Ama içinizde onların istikballeriyle ilgili bir korku duymayın, bugüne kadar yaptıklarıyla bizim hep takdirimizi kazandılar . Çocuklarımızla gurur duyabilirsiniz. Sevgili öğrencilerim size son kez öğrencilerim diye hitap ediyorum. Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yeni eğitim hayatınızda başarılarınızın devamını diliyoruz. Sizleri seviyoruz. Bugün çocuklarımızın hayata atılmalarındaki ilk diplomalarını vereceğiz. Hepsine sonsuz başarı diliyor geldiğiniz katıldığınız için sizlere teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından 43 minik öğrenci şiir okudu, tiyatro gösterisi sundu ve halk oyunları gösterisi yaptı. İlginin yoğun olduğu programda miniklerin sergiledikleri gösteriler izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Gösteride Jimnastik hareketleri yaparak değneklerle oluşturulan Ay ve Yıldız figürünün arkasında dalgalanan kırmızı bez ile Türk Bayrağı gösterisi ayakta alkışlandı. Programın sonunda mezun olan 11 minik öğrenciye diplomaları protokol üyeleri ve okul öğretmenleri tarafından verildi.
Diploma törenin ardından 11 Minik mezun Kep attı ve müzik eşliğinde eğlendi. Program sonunda aileler çocukları ile birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.