Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Bu hafta Windows 11 cephesinden yeni bir haber geldi. Bir çok özellik ve değişiklik ile gelen yeni işletim sistemi, şimdiye herkese açık olarak yayınlanmamıştı. Şimdi ise Windows 11 için ilk beta derlemesi yayında. 

Beta sürümüne geçiş yapmak için yapmak Windows Update > Windows Insider Programı'na gitmeniz yeterli olacak. Ancak beta sürümüne geçmeden önce aklınızda tutmanız gereken bazı şeyler var. Windows 11 işletim sistemi hala aktif bir geliştirme aşamasında. Beta sürümler oldukça güvenilir ve sorunsuz çalışır ancak, yine de çoğu kişinin bilgisayarına yüklemesi için uygun olmayabilir.



Microsoft, beta sürümün geliştirici sürümden daha problemli bir şekilde çalışabileceği konusunda da uyardı.  Yeni işletim sisteminin beta sürümünü denemek için mevcut bilgisayarınızın sistem gereksinimlerini karşılaması gerekiyor. Bu nedenle betaya geçmek bazı kullanıcılar için tehlikeli olabilir. Hatta bilgisayarlarının çökmesine sebebiyet verebilir. Windows 11 ile yeni işletim sistemi bir çok yenilik alıyor. İlk olarak dikkat çeken özellik sistemin yeni bir tasarıma kavuşması. 

Ayrıca Windows 11 ile birlikte, çoklu masaüstü özelliği kullanımı gelişiyor. Yeni işletim sistemiyle parmaklarınızla hızlı geçişler yapmanız kolaylaşacak.  Bildirim ve işlem merkezi de Windows 11 ile gelişiyor. Tüm bu özellikleri denemek için beta sürümü herkese açık şekilde yayında.