Bilindiği üzere ABD’li teknoloji ve yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz yıl Office'in simgelerini yenilemişti., Şimdi ise yeni bir güncelleme ile Windows 10 ikonlarını yeniliyor.

Windows 10’da uzun zamandır sadece tek bir renkten oluşan uygulama simgeleri mevcut olduğunu bir çoğumuz biliyoruz. Windows 10 ilk piyasaya çıktığı 2015 tarihinden bu yana metro tasarım dilini devam ettirmiş ancak ikonlarında herhangi bir değişikliğe gitmemişti. Microsoft da bu durumdan artık sıkılmış olmalı, zira şirket Windows Insider programındaki kullanıcılara yeni renkli simgeler sunmaya başladı bile. Bu güncelleme şuan Windows‘un çift ekranlı cihazı olan Windows 10 X işletim sistemi için geçerli durumda. Tahmin edeceğiniz gibi diğer cihazlara gelmesi de uzun sürmeyecektir.



ABD’li teknoloji ve yazılım devi Microsoft, “Office simgeleri ile başladık ve şimdi Alarmlar , Saat, Hesap Makinesi, Posta ve Takvim gibi yerleşik uygulamalardan başlayarak Windows 10‘daki bütün simgeleri güncelleyerek yolumuza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. Windows özelliklerinin haricinde üçüncü taraf uygulamalara da özel simge geliştiren Windows 10 ekibi, yeni fluent tasarımı ile canlı renkleri buluşturmayı hedeflemiş. Ancak şimdilik nihai sürümde ikonların ne zaman değişecek olduğu netlik kazanmış değil. Muhtemelen tüm kullanıcılar yakın zamanda, yeni sürüm ile gelecek olan daha canlı ve daha renkli simgelere kavuşmuş olacak.

Bu arada Windows 10 Build 19569 güncellemesi ile gelecek olan diğer değişikliklere değinecek olursak; Bazı Insider’lar için yükseltmeden sonra Başlat menüsü güvenilirliğini etkileyen bir sorun düzeltildiğini söyleyebiliriz. Ayrıca Bazı Insider’ların son sürümlerde ''SYSTEMTHREAD EXCEPTION NOT HANDLED'' hatası olan yeşil bir ekranla karşılaşmasına neden olan sorunun da giderildiği ifade edildi. Bunun yanında OneDrive‘ın çalışmamasına ve önceki derlemedeki bazı Insider’lar için yüksek derecede CPU kullanılmasına neden olan sorun ortadan kaldırıldı. Son olarak ise SCSI sürücülerinin belirli üçüncü taraf sanal makinelerle tanınmadığı ve bu cihazlarda c1900191 hatalarına neden olan sorun da çözüme kavuştu.