Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Windows, şüphesiz şuanda kullanılan en popüler işletim sistemidir. Microsoft'un yeni Windows 11 sürümü büyük değişiklik içerecek. Herkes yazılım devinin kullanıcılara neler getirmeye hazırlandığını öğrenmek için 5 Ekim'i bekliyor.

Gerçek şu ki, bu yeni sürümün gelişi ve test edilmesi kullanıcılar için gerçek bir karmaşa yaratmıştı. Tüm bunlara ek olarak, şimdi Microsoft'tan yeni bir açıklama daha geldi. Windows 11'i desteklemeyen bir bilgisayara yüklerseniz sistem kullanıcıları "Garantiniz geçersiz kalabilir" diye sizleri uyaracak.



Windows 11'in piyasaya sürülmesinden bu yana, minimum gereksinimlerin belirlenmesi, kullanıcılar için bir baş ağrısı olmuştu. İlk bilgiler, bir çoğunun bu Microsoft güncellemesinin dışında kalacağını gösteriyor.

Microsoft, Windows 11'i desteklemeyen bilgisayarlara yüklenmesini reddetmiyor, ancak bu sorumluluğu her zaman kullanıcıya bırakıyor. Ayrıca güncellemelerin engelleneceği ve sistemlerin muhtemelen bundan dolayı sorun yaşayacağı konusunda da uyarı geldi.

Merak edilen şey ise, şimdi kullanıcılara gelen mesaj. Microsoft, Windows 11'in yüklenmesiyle ortaya çıkabilecek olası uyumluluk sorunlarına ve bunların bilgisayarınızın garanti süresinin dolmasına neden olabileceği konusunda sizleri uyarması.

Bu mesajla ilgili merak edilen şey Microsoft'un bu güncelleme gereksinimlerindeki israrcı pozisyonu. Marka, kullanıcılar için olası tüm engelleri yaratmaya kararlı gibi görünüyor.

Kullanıcıların nasıl tepki verdiğini görmek ilginç olacak. Windows 11'in yükleneceği bilgisayarların çoğu garanti dışı kalacak ve kullanıcılar yeni güncellemeyi kaybedecekler. Bakalım insanlar bu duruma nasıl tepki verecek.