30. yıl dönümünü kutlamak için dünyadaki herkesi Solitaire’i oynamaya davet eden Microsoft, oyuncu sayısı anlamında yeni bir dünya rekoru kırmak istiyor.

ilk olarak 1990 yılında, Windows 3.0'ın bir parçası olarak işletim sistemine dahil edilmesi ile hayatımıza giren Microsoft Solitaire, bugün 30. yılını kutluyor ve aylık 35 milyon kullanıcıya sahip durumda.

Microsoft Solitaire bugüne kadar 1 milyarı aşkın bilgisayar için ön yüklü olarak kullanıma sunuldu.

Geçtiğimiz yıl ise Dünya Video Oyunları Onur Listesi'ne bile girmeyi başaran Solitaire, 65 dil seçeneğiyle 200'den fazla pazarda oynandı.

O nedenle aylık 35 milyon kullanıcıya sahip olması çok da şaşırtıcı değil. Ayrıca her gün 100 milyon oyunun tamamlandığı belirtiliyor.



Microsoft’taki geliştiriciler tarafından, bilgisayar kullanıcılarına mouse kullanımını öğretmek ve pekiştirilmesine yardımcı olmak amacı ile  geliştirildiği belirtilen Solitaire, Windows'un her sürümünde gönderildiği için dünyanın en çok oynanan oyunlarından olmayı başardı. Bu, bir milyardan fazla Windows bilgisayara gönderildiğini belirtilen oyun güncel durumda, aylık 35 milyon kullanıcıya sahip durumda.

Ancak Microsoft, Solitaire oyununun 30. yıl dönümü olması sebebi ile, bu özel günü kutlamak için dünyadaki herkesi Solitaire’i oynamaya davet diyor. Microsoft, bu vesile ile yeni bir dünya rekoru kırmak istiyor.