Kermesten elde edilecek gelirle Ramazan ayında önceden belirlenen ailelere yemek yardımıyapılacağı açıklanırken, kermesin yanında kurulan çadırda ise vatandaşlara "hayır" anlatılıyor.
MHP Aydın Kadın Kolları tarafından İstasyon Meydanı"nda kermes düzenlendi. İki gün sürecek kermesten elde edilecek gelirle Ramazan ayında hayır yapılacağı açıklandı. Kermes için meydana kurulan iki adet çadırdan birinde satılacak olan yiyecekler hazırlanıp, satışı yapılırken, diğerinde MHP Aydın Milletvekilleri, il ve merkez ilçe yönetimi tarafından vatandaşlara referandumda "hayır"ın sebeplerini anlatıyorlar.
Kermes hakkında bilgi veren MHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Serap Cambazoğlu, kermesten elde edecekleri gelir ile önceden belirledikleri aileleri ramazan ayında gıda yardımı yapılacağını söyledi. Kermes çadırına gelenleri referandumu da anlattıklarını kaydeden Cambazoğlu, “Aydın"ın yöresel yemeklerini kermesimizde satışa çıkardık. Kermesimizde gözleme, yufka, kar helvası, yuvarlama, tatlı çeşitleri hamur işleri gibi çeşitli tatların satışını yapıyoruz. Buradan elde edilecek gelirle önceden belirlediğimiz yardıma muhtaç ailelere Ramazan Ayında gıda yardımı yapacağız. Diğer yandan meydana gelen vatandaşlarımızı kurduğumuz diğer çadırda 12 Eylül Referandumun da niçin "hayır" oyu kullanacaklarını anlatıyoruz” dedi.
İki gün sürecek kermesin ilk gününde MHP Aydın Milletvekilleri Recep Taner ve Ertuğrul Kumcuoğlu, MHP İl Başkanı Hasan Muti, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal ve parti yöneticileri vatandaşlara "hayırın" nedenlerini anlattılar. iha