Referandum için Çarşamba günü çalışmalara başlayacaklarını açıklayan Taner, Vali Hüseyin Avni Coş"un da merkez Valiliğine alınması gerektiğini ileri sürdü.
Recep Taner"in, Turistik Park"ta düzenlediği basın toplantısına MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal, MHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Serap Canbazoğlu, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Burak Pehlivan ve partililer katıldı.
Basın toplantısına Anayasa değişikliğini anlatarak başlayan Recep Taner, Anayasa konusunda değişiklik yapılmasına karşı olmadıklarını bilakis değişiklikten yana olduklarını söyledi. Mevcut Anayasanın 110 defa değişikliğe uğradığını dikkat çeken Taner, “Bizim 12 Eylül Anayasası"nın değiştirilmesine itirazımız yok. Biz bu konuda 2007 yılında hükümete öneri götürdük. Fakat bu önerimiz kabul görmedi. Ta ki 2008 yılında AK Parti kapatılması davası açıldı ve Anayasa mahkemesi üyelerinin 10"nu AK Parti"yi suçlu buldu. O zaman AK Parti Anayasa değişikliğine yöneldi. Daha önceki dönemlerde de Anayasa"da değişiklikler yapıldı. Fakat meclisin yüzde 80"nin onayıyla yapıldı. Bana göre referandum süreci açılım sürecinin devamıdır. Referandum da hükümet umduğunu bulamayacak” dedi.
“REFERANDUM ÇALIŞMALARINA ÇARŞAMBA GÜNÜ START VERİLECEK”
Aydın"da referandum çalışmalarını önümüzdeki günlerde başlatacaklarını açıklayan Taner, açıklamasını, “Çarşamba günü Grup başkan Vekili Oktay Vural başkanlığında partimizin İzmir, Manisa, Muğla ve Aydın milletvekili arkadaşlarımızla gerçekleştireceğimiz bir toplantıyla ilimizde referandum çalışmalarının startını vereceğiz. Pazar günü genel başkanımızın ilimize gerçekleştireceği ziyaretin ardından ivmesini iyice artıracağımız çalışmalar kapsamında köy köy dolaşıp halka "evet" veya "hayırın" ne anlamlara geleceğini anlatacağız. Biz Aydın"da yüzde 70"in üzerinde "hayır" çıkmasını umuyoruz. Bunun için de yoğun bir tempoyla çalışacağız” şeklinde sürdürdü.
"VALİ MERKEZE ALINMALI"
Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Recep Taner, geçtiğimiz haftada beri Aydın"da gündemden düşmeyen pankart kriziyle ilgili olarak, “Pankart krizinin yaşandığı gece Türk milliyetçileri ile Türk polisi karşı karşıya getirilmek istendi. Fakat kardeşlerimizin duyarlı davranışı sayesinde bu oyun bozuldu. Bu aşamadan sonra Vali Bey merkeze alınmalıdır. Biz Aydın olarak çok valiler gördük. Sayın Coş, kedisini siyasete fazla kaptırmasın” ifadelerine yer verdi. iha