Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası'nın faiz kararı dört gözle bekleniyordu. Gelen açıklamalara göre düşen faiz oranıyla dolar fiyatı artmaya devam etti. Dolar kurunda yaşanan bu gelişmeler vatandaşın da tepkisini çekti.,

Bugün ise Merkez Bankası döviz kurunda yaşanan artışla ilgili ilginç açıklama yaptı. Bankanın açıklamasında "Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir” ifadelerine yer verildi.



Dolar kurundaki artışlar dur durak bilmiyor. Dolar bugün 12.90 sınırlarında. Düşük faiz politikası ile daha kötüye giden dolar kuru vatandaşı endişelendiriyor. Bugün Merkez Bankası dolar ile ilgili bir açıklama yaptı. Gelen açıklamaya göre şirketler ve vatandaşlar 'aşırı oynak piyasa koşullarına' konusunda dikkatli olmalı. Açıklamada ''Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir'' ifadelerine yer verildi.

Dolar sert yükselişine devam ediyor. Faizin de düşürülmesiyle dolardaki artışın nereye varacağı belli değil. Euro da aynı şekilde eşiği aştı ve rekor kırdı. Euro şu anda 15-16 seviyelerinde işlem görüyor. Merkez Bankası "Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur." ifadelerine yer verdi. 

Ancak bu açıklamalar vatandaşın tepkisini çekti. Açıklamaya tepkiler sosyal medyada paylaşıldı. Siz bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bize bildirmeyi unutmayın.