AYDINPOST ÖZEL - CHP'li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun göreve başlamasının hemen ardından kolları sıvayan CHP yönetimi, MHP, AKP ve DP grubuyla temaslarını sürdürdüğü öğrenildi.
Aydın Belediye Meclisi'nde 11 belediye meclis üyesine sahip olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin daha rahat çalışabilmesi için çoğunluğu sağlamak üzere diğer siyasi parti başkan ve yöneticileriyle 'birliktelik' kararı almak istediği gelen bilgiler arasında.
Aydın İl Genel Meclisi'nde oluşan tabloya göre de AKP'ye karşı birlikte hareket etme kararı aldığı öğrenilen CHP ve MHP'nin Aydın Belediye Meclisi'nde de yine ortak hareket edebileceği kulislerle konuşuluyor.
İlk toplantısını Çarşamba günü gerçekleştirecek olan Aydın Belediye Meclisi'nin oturumu öncesinde parti yönetimi mesaisini bu konuya ayırmış durumda. Aydın Belediye Meclisinde CHP 11, MHP 8, il genel meclisinde ise CHP 20, MHP 14 sandalyeye sahip.

ANLAŞMA TAMAM...

BAŞKANVEKİLLİĞİ MHP DE OLACAK!

Aydınpost Haber Merkezi'nin bugün kamuoyuna duyurduğu CHP-MHP'nin Aydın Belediye Meclisi'nde birlikte hareket edeceğine dair gelişmeler netleşti.
Aydın kamuoyunun Aydınpost'tan öğrendiği gelişme sonrasında ise bir son dakika haberini daha açıklıyoruz.
MHP'nin birliktelik teklifine 'başkanvekilliği' şartı üzerine evet dediği öğrenilirken, Belediye Meclis Başkanvekilliğine de MHP'li Uğur Türkmen isminin verildiği gelen bilgiler arasında. Ayrıca komisyonlarda da MHP'li üyelere yer verileceği öğrenildi.