Altınkum Sahiline Mavi Bayrağı kendi elleriyle dalgalandıran Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Mavi Bayrak sayısının ilçede 2010 yılında 11"e yükseldiğini belirterek, “Mavi bayrak denizin temizliği ve onu destekleyen fonksiyonlarla birlikte veriliyor. Halk plajında mavi bayrağın olması denizin güvenirliliğini ve daha rahat denize girmelerini ölçüsü… Bizim halk plajlarında mavi bayrağımız var. Altınkum sahilinde her gün 10-15 bin kişi denize girmektedir. Gözetleme kulesi, cankurtaranlar ve sahilde verilen hizmet diğer kriterleri oluşturuyor. Mavi bayrağın kriterlerinden birisi de 1000 koli basili; bizde yok denecek kadar bu oran. Bizde sahilimizde bayrakları göğümsünüzü gere gere dalgalandırıyoruz. Bunu anlamda ilçemizde denizi temiz kullanan halkımızı ve turistlerimize ve bunu sağlayan belediye personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
Didim Belediyesi personellerinden Aslı Kıray ise belirlenen kriterlerin eksik olması durumunda bayrakların gönderilmediğini kaydederek, “Şu an İlçemizde 11 noktada mavi bayrak var. Birisi D-Marinde, diğer 10 tanesi halk plajı ve otellerde; bu yıl yeni eklenenler oldu; Büyük Anadolu Otel, Didim Beach otel ve Holiday Resort otel bu yıl yeni bayrak alan otellerimiz” ifadelerine yer verdi.
Başkan Kamacı, daha sonra basın mensuplarıyla birlikte Tuntaş sahilini gezerken, sahildeki mavi bayrağı da dalgalandırdı. iha