Yıllardır tren yolu üzerinde kontrolsüz yaya geçidinden karşıdan-karşıya geçmeye çalışan, özellikle çocuklar için büyük tehlike yaratan ve İzmir-Nazilli arasında uygulamaya konulan hızlı tren seferlerinin başlamasıyla daha büyük boyuta ulaşan geçit belediye tarafından kapatılarak alt geçide dönüştürüldü.
Güzelhisar Mahallesi"nde Aydın Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yapımı gerçekleştirilen alt geçit Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından tanıtıldı. Engelliler için düz rampaların da bulunduğu geçit hakkında bilgi veren Çerçioğlu, “30 bin TL gibi küçük bir rakama mal ederek hizmete sunduğumuz bu alt geçidin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bölgede her gün yüzlerce vatandaş kontrolsüz geçiş yapıyordu. Bir gün çocukların buradan geçişine ben de şahit oldum. Ve hemen buraya bir alt geçit yapılması talimatını verdim. Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önemli. Bu anlamda küçük bir iş gibi görünen bu alt geçit güvenlik açısından büyük önem taşıyor” dedi.
Bu arada Soğukkuyu mevkiinde bulunan yaya geçidinde de çalışma yaptıklarını belirten Çerçioğlu, bu yaya geçidini demir korkuluklarla çevirdiklerini belirterek, önümüzdeki günlerde Forum Karşısı Çatal Köprü yanına bir alt geçit ve Ilıcabaşı Mahallesi"nde de çelik kontrüksiyonlu bir üst geçit yapacaklarını sözlerine ekledi. iha