Aydın Valiliği Encümen Salonu"nda gerçekleşen ziyarete Aydın Fen Lisesi Müdürü Tansel Sarayköylüoğlu, öğretmenler ve TÜBİTAK"ın düzenlediği yarışmada dereceye giren öğrenciler katıldı.
Ziyarette konuşan Tansel Sarayköylüoğlu, TÜBİTAK tarafından her yıl yapılan 'Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Yarışması'na, bu yıl 7 proje ile katıldıklarını belirterek, bu projelerden 3 tanesinin derece almayı başardığını söyledi. Sarayköylüoğlu, Yer Bilimleri dalında Zeynep Selin Gül ve Sema Nur Tekin isimli öğrencilerin hazırladığı 'Asidik Kaynaklı Masiflerden Çıkan Asidik Karakterdeki İçme Sularının PH'ının Yükseltilerek İçilebilir Hale Getirilmesi'' projesinin İzmirde yapılan bölge finalinde birinci olarak Türkiye finalinde Aydın'ı temsil etmeye hak kazandığını ifade etti. Aynı yarışmada Kimya dalında İlkiz Bildik ve Aysu Yönetici isimli öğrencilerin 'Zeytin Karasuyundaki Fenollerin Zeodoreyle Giderilmesi' projeleri ile ikinci olduğunu belirten Sarayköylüoğlu, “Biyoloji dalında da Barna Demir isimli öğrencinin 'Polphylla Fullo Larvalarıyla Biyolojik Mücadelede Entomopatojenik Nematodların Etkinliğinin Araştırılması" projesi ile üçüncülük kazandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Liselerarası Bilimsel Proje Yarışmasında Mehmet Aybar isimli öğrencilerinin fizik dalında 'Bilgisayar Destekli Fizik Uygulamaları' konulu projesi ile üçüncü oldu. Okul olarak temel hedefimiz fen ve matematik alanlarında Türkiye'nin ihtiyacı olan bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmektir” dedi.
Aydın"da göreve başladığı günden beri Aydın Fen Lisesi"nin hep başarılarıyla anıldığını anımsatan Vali Malay da, okulun daha öncede yurt ve dünya genelinde önemli projelere imza attığını hatırlatarak, “Her alandaki başarılı çalışmalarınızla bizi gururlandırıyorsunuz. Dünya genelinde elde ettiğiniz bu başarı hem ilimizin hem de ülkemizin tanıtımında önemli bir rol oynuyor. Gençlerimiz ürettikleri projeleriyle bizleri gururlandırıyor ve geleceğe ümitle bakmamızı sağlıyor. Ülkemizin kalkınıp daha iler noktalara ulaşabilmesi için daha çok çalışmak ve daha iyi projeler üretmek zorundayız. Bunun için okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve velilerin birlikte hareket etmesi gerekiyor. El ele verdiğimiz sürece daha nice güzel çalışmalara imza atabiliriz. Sizleri tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Her şeyin başının eğitim olduğunu asla unutmamalıyız. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için eğitim faaliyetlerine daha çok önem vermeliyiz” diye konuştu.