5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Vali Malay, “Değerli avukatlar; Ulu Önder Atatürk"ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti; dünyada yaşanan değişimlere açık, evrensel değerleri önemseyebilecek yapıda, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı her alanda sürdüren demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
Hukuk devleti kavramı adaletin eşit dağıtılması gerektiğini ifade eder. Yargı bağımsızlığı, demokratik ve laik sistemin temel taşlarından biridir. Yargının bağımsız olmasındaki en önemli unsurlardan birisi savunma hakkıdır. Savunma hakkının uygulayıcısı olan avukatlık müessesesi ise çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz bir öğesidir. Temel hakların öncelikli olanlarından olan savunma hakkını kullanan avukatlarımız, adaletin sağlanmasında ve toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler” diye konuştu.
Avukatların önemli bir görevi yerine getirdiklerine işaret eden Vali Malay, şunları söyledi: “Kamu vicdanının ve adaletin yerine getirilmesi işlevinde ulvi bir görev üstlenen tüm avukatlarımızın Avukatlar Günü"nü kutluyor, başarı dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum”