Aydın Valisi Mustafa Malay, yaptığı açıklamayla Aydınlıların ve öğrencilerin "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın" kutladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar ilelebet var olacağını ifade eden Vali Malay, her 23 Nisan'ın artan ve yükselen bir coşku, birlik ve beraberlik içerisinde kutlamasını gerektiğini belirtti.
Bu bayramın Türk milletinin iradesini ve ulusal egemenliğin tüm dünyaya duyurulmasını temsil ettiğini kaydeden Vali Mustafa Malay, Cumhuriyet"in kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün bu büyük ve anlamlı tarihin bayram olarak kutlanmasına karar verdiğini söyledi. Atatürk'ün bu bayramı geleceğin teminatı olan çocuklara armağan ettiğini belirten Malay, "Sevgili çocuklar; Ulu Önder'in sizlere duyduğu bu güven ve inanca layık olmak en önemli göreviniz. Hayatınızın her aşamasında bu sorumluluğu hissetmeli, ülkemiz ve Yüce Türk Milleti'nin refahı ve huzuru için çalışmalısınız. Bunu başarabilmeniz için ise kendinizi sürekli eğitmeniz, bilime ve teknolojik gelişmelere açık olmanız, sorgulamanız, araştırmanız ve düşündüklerinizi düzgün ifade edebilmeniz gerekmekte. Ancak bu yeterliliğe sahip bireyler olursanız nice destanlar yazılarak kurulan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyup, güçlendirebilir, Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisi olabilirsiniz" dedi.
Efeler diyarı Aydın'da yetişen nesillerin bu bilinçle hareket ederek ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı kalacaklarına olan inancının tam olduğuna değinen Vali Malay, "TBMM'nin açılışının 88'inci yıldönümünü gurur, mutluluk ve heyecan içerisinde idrak ederken, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları olmak üzere, vatanın bütünlüğü, devletin bekası, milletin birlik ve beraberliği için mücadele veren, bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömür diliyorum. Nice 23 Nisan'ların milletçe bayram sevinciyle yaşanması temennisiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.