Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Cupertinolu teknoloji devi Apple, kalite konusunda bu zamana kadar eline su döktürtmemeyi başarmıştı. Ancak seri üretimden kaynaklanan bir sorundan dolayı logosu hatalı basılmış iPhone 11 Pro modeli ortaya çıktı. Normalde 1.000 dolar seviyesinde satılan bu model, logosu hatalı basıldığı için tam 2.500 dolardan alıcı buldu.

Internal Archive konu ile ilgili olarak; logosu hatalı basılan iPhone 11 Pro’nun 100 milyonda 1 gerçekleşmesi mümkün olan bir olay olduğunu belirtti. Yoksa Apple böyle bir şeyi bile isteye basıp satışa sunmuş olamaz. Zamanında Google'ın Pixel modellerinde de işletim sistemi olmadan satışa sunulma olayı yaşanmıştı.

Firmalar her ne kadar büyük olursa olsun, seri üretim ve insan faktörünün olduğu olaylarda bu tip hatalar yaşanabiliyor. Hatırlarsanız Türkiye'de ise bir ara kutusunda ters dönmüş Eti Cin gündeme gelmişti. İşte bu tip olaylar çok nadir de olsa yaşanabiliyor.



Apple'ın konu ile ilgili olarak henüz bir açıklaması bulunmuyor. Muhtemelen bu hatalı logoya sahip olan kişi telefonu Apple'a gönderseydi telefon sıfırı ile değiştirilip gönderilecekti. Ancak bu telefonu 2.500 dolara satarak iPhone 11 Pro'yu bedavaya getirdi diyebiliriz.

Peki, sizin başınıza böyle ilginç bir olay geldi mi? Geldiyse yorumlarda belirtin.