Akıllı telefon pazarının köklü isimlerinden LG eski günlerine dönmek için çabalıyor. Güney Koreli üretici son 2 – 3 yıldır pazardaki etkinliğini büyük ölçüde yitirdi. Özellikle de Çinli üreticilerin global pazarda güç kazanması, LG, Sony ve HTC gibi isimlerin kan kaybetmesine neden oldu.

Özellikle geçtiğimiz yıl silik bir görünüm çizen LG, 2020 ile birlikte model yelpazesine yeni ürünler eklemeye başladı. Kısa süre önce Velvet’i satışa sunan Güney Koreli teknoloji devi bugün de Q61 modelini tanıttı.

LG Q61 özellikleri ve fiyatı itibari ile orta segmente hitap eden bir model. Telefonun içerisinde 8 çekirdekli 2.3 GHz hızında çalışan bir yonga yer alıyor. Sistemini 4GB RAM ile destekleyen modelin dahili depolama alanı ise 64GB. 4000 mAh’lık ortalama bir pilden beslenene modelde delikli ekran tasarımına sahip FHD+ çözünürlükte 6.5 inçlik bir ekran bulunuyor.



Telefonun arka yüzündeki 48MP + 8MP + 5MP + 2MP’ilk 4’lü ana kamera modülüne 16MP’lik selfie kamerası eşlik ediyor.

Gelelim LG Q61 fiyatı hakkındaki detaylara. LG Q61 fiyatı için 300 dolarlık bir etiket belirlenmiş durumda. Açıkçası bu özelliklerde bir telefon için bu etiket çok yüksek. LG bu fiyatlarla devam ederse eski günlerine dönmesi pek de olası görünmüyor.