LG, CES 2019'da tanıtımını gerçekleştireceği dünyanın ilk kıvrılabilen OLED TV'si ile gelecek nesil televizyon deneyimini gözler önüne serecek gibi duruyor. OLED teknolojisinde adını sık sık duyduğumuz şirket, LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9) ile televizyonun kıvrılabilen formuyla farklı bir bakış açısı sunacak bizlere.

LG'nin yeni televizyonu, inovatif şekliyle izleyicilere mükemmel görüntüleme alanlarını tasarlamada sınırsız olanaklar sunarken, görüntü ve ses alanında da harikalar yaratacak gibi duruyor.

Teknolojinin gelişmesiyle, kullanıcılar televizyonlardan her zaman etkileyici bir görüntüleme performansı sunmasını bekledi. Televizyonlardaki çözünürlük oranı arttıkça ekran boyutları da büyüdü ve televizyonlar kapalı durumdayken, bütün bir odaya egemen olan büyük, siyah, dikdörtgen bir kutu haline geldi.

Bunun önüne geçmek için hayata geçirilen Projeksiyon TV'ler ise tüketicilerin beklediği kontrast veya derin siyahları maalesef karşılayamadı.

Durum böyle olunca, bugünün televizyon üreticileri de, büyük televizyonları hantal görüntülerinden kurtarmak için, mümkün olduğunca göze çarpmayan tasarımlara odaklanarak, daha ince ekranlar oluşturmak için birbirleriyle yarışır hale geldi.

LG ilk kıvrılabilen OLED TV'sini CES 2019'da tanıtacak!

LG'nin CES 2019'da tanıtacağı son ürünü ise bu konudaki hantallığı ortadan kaldıracak gibi duruyor. Kıvrılabilen LG SIGNATURE OLED TV R, kullanıcıları klasik televizyon sınırlarından kurtarıp, kendi kişisel alanlarını belirleme konusunda özgür bırakacak.

LG SIGNATURE OLED TV R, kullanıcıya 3 farklı görüntüleme seçeneği sunuyor. Kullanıcılar, ‘Tam Görünüm', ‘Yarı Görünüm' ve ‘Sıfır Görünüm' seçeneklerinden birini seçerek ancak OLED teknolojisinin geliştirilmesiyle mümkün olabilen şekillerde televizyon izleyebiliyor olacak.

‘Tam Görünüm' seçeneği, tüm LG TV'lerle eşanlamlı hale gelen kontrast, derinlik ve gerçekçilik derecesinin tamamını ortaya çıkaran geniş ekran bir izleme deneyimi sunuyor. LG'nin ikinci nesil (Alpha) 9 işlemcisi ve derin öğrenme algoritması ile güçlendirilmiş yapay zeka destekli seviyesi, bizleri memnun edecek gibi.

Apple AirPlay 2 ve HomeKit uygulamalarını destekleyen televizyonda kullanıcılar, AirPlay 2 desteğiyle, iTunes ve diğer video uygulamalarından veya doğrudan Apple cihazlarından videoları LG SIGNATURE OLED TV R'lerinde kolayca oynatabilecekler.

Apple HomeKit desteğiyle, kullanıcılar, Home uygulamasını kullanarak veya Siri ile iletişime geçerek TV'lerini kontrol edebilecekler. Bunlara ek olarak LG'nin 2019'daki AI TV serisine yeni eklenen Amazon Alexa desteği ile de sadece sesli komut vererek TV'lerini kumanda edebilecekler.

Televizyon, ‘Sıfır Görünüm' seçeneğindeyken ise 65 inçlik LG SIGNATURE OLED TV R'nin ekranı tamamen gizleniyor. Ünitedeki hoparlör sisteminin kılıfları ise Kvadrat tarafından tasarlanmış durumda. Açıkçası bu konuda LG bir ilke imza atarak oldukça garip bir ürün ile karşımıza çıkmayı başarmış.

Teknolojioku olarak yerinde takip edip en yeni teknoloji haberlerini sizlere aktaracağımız CES 2019 ile ilgili merak ettiğiniz her şey özel sayfalarımızda.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU