Komisyon başkanlığını Nazilli Taekwondo Spor Kulübü sahibi, Milli Hakem ve Milli Antrenör olan Güler Gençtürkoğlu"nun, komisyon üyeliğini Özgür Arım ve İsmet Yardımcı"nın yaptığı, 2010 yılının 2. Dönem Mayıs Ayı Taekwondo Kuşak Sınavı büyük bir heyecan içinde geçti.
8–20 yaş grupları arasında yapılan kuşak sınavı 3 saat sürdü. En çok Beyaz ve Sarı kuşak sahibi çocukların hırslı olduğu kuşak sınavında, 31 Beyaz kuşak sahibinden 14 tanesi Sarı kuşak almaya hak kazanırken 17 tanesi Sarı-Yeşil almaya hak kazandı. Sarı kuşaktan 1 kişi Yeşil kuşağa, Sarı-Yeşil kuşaktan 8 kişi Yeşil-Mavi kuşağa, Yeşil kuşaktan 2 kişi Mavi kuşağa, Yeşil-Mavi kuşaktan 2 kişi Mavi-Kırmızı kuşağa, Mavi kuşaktan 1 kişi Kırmızı kuşağa, Mavi kuşaktan 1 kişi Mavi-Kırmızı kuşağa, Mavi-Kırmızı kuşaktan 6 kişi Kırmızı kuşağa ve Kırmızı kuşaktan 5 kişi Kırmızı-Siyah kuşağa geçmeye hak kazandı. Tüm sporcuların başarılı olduğu kuşak sınavında, sınava giren çocuklar kadar velilerinin heyecanları da en üst seviyedeydi.
Kuşak sınavları hakkında bilgi veren Nazillili Milli Hakem ve Milli Antrenör Güler Gençtürkoglu, “Yaptığımız çalışmalarda gençlerimizi spora kazandırmak için çaba sarf ediyoruz. Çalışmalarımız aralıksız devam ederken, 4 ayda bir yaptığımız kuşak sınavları ile yetenekli gençlerimizi bir üst kuşağa geçmesini sağlıyoruz. Bugün İl Spor Müdürlüğümüzün katkılarıyla sınava giren çocuklarımın hepsinin başarılı olması beni memnun ediyor. Verdiğimiz eğitimi başarı ile yansıtmaları çok önemli. Hızımızı kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2010 yılı Nazilli"de Taekwondo sporunun yılı olacaktır” dedi.
Taekwondocu gençler kuşak sınavının ardından ailelerine gösteride bulundular. Kuşak sınavının sonunda ikram ile karnını doyuran sporcular, çalınan oyun havaları ve yıla damgasını vuran "Kolbastı" ile yaklaşık yarım saat eğlendi.