26 – 27 Martta gerçekleştirilecek Zihinsel Engelli Öğrenciler arası Ege Bölgesi Basketbol ve Futbol Şampiyonası"na katılan futbol ve basketbol takımlarının performans denemeleri ve teknik toplantıları Kuşadası Adakule Otel sahası ile Uğur İnan Spor Salonu"nda gerçekleştirildi.
Futbol ve basketbol kategorisindeki şampiyonaya Aydın, Kütahya, İzmir, Denizli ve Manisa"dan 13 takımın katıldığı şampiyonada Aydından Atatürk İlköğretim Okulu Spor Kulübü, Hacı H.A.Eğitim Uygulama Okulu Spor Kulübü, Nazilli İlköğretim Okulu ve İş Okulu Spor Kulübü yer alırken Denizliden İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi Spor Kulübü, Çamlık İlköğretim Okulu ve İş Okulu Spor Kulübü, İzmir"den Can Özel Eğitim ve Spor Kulübü, Efe Zihinsel Bedensel İşitme Engelliler Spor Kulübü, Konak Engelliler Spor Okulu Kulübü, A.O.S.B. Eğitim Uygulama Okulu Spor Kulübü, Safiye Nadir Eğitim ve Uygulama Okulu Spor Kulübü, Altay Spor Kulübü, Kütahya"dan Sempati Spor Kulübü, Çinikent İlköğretim Okulu ve İş Okulu Spor Kulübü, Manisa"dan Soma Sotes Spor Kulübü, Öğretmen Şükran Bilginer Eğitim ve Uygulama Okulu Spor Kulübü, Akhisar Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Salihli Belediyesi Spor Kulübü katılıyor.
Organizasyon Komitesi Başkanı Birol Aydın, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak amaçlarının öğrencilerin sosyalleşmesi ve yarışma heyecanlarını arttırmak olduğunu belirterek, “Amaçlarımız arasında bu dünyada onlarında olduğunu göstermek. Toplumda yalnızca tüketici değil üretici olarak toplumun her alanında fırsatlar tanındığında neler yapabileceğini ispatlıyoruz. İsteğimiz, özürlülere acımak yerine onlara yol göstermek ve fırsat vermek” dedi.