1999 yılında Goya, Altın Küre ve Akademi başta olmak üzere uluslararası alanda birçok ödül kazanan filmin başrollerini Penélope Cruz, Cecilia Roth, Candela Peña, Cayetana Guillén Cuervo ve Marisa Paredes paylaşıyor.
Oğlu Estéban’ı trafik kazasında kaybeden ve ayrıldığı eşini aramak için Barcelona’ya gelen Manuéla’nın, hamile bir rahibe, başı dertte iki aktris ve fahişe bir travesti ile ilişkilerine odaklanan film ile kadrajına göz ardı edilen yaşamın gerçek yüzünü alan Almodóvar, ustalık döneminin ilk filmi sayılan ve kadınlara ithaf ettiği ‘Annem Hakkında Herşey’ ile 2000 yılında en iyi yabancı film oskarını da aldı.
Almodóvar’ın kadın temalı son derece etkileyici filmini izlemeye gelen Kuşadalı kadınlar, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Kuşadası Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Sosyolog Zeynep Yılmaz, her ay kadın temalı bir filmi Kuşadalı kadınlarla buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, “Film gösterimlerimiz, kadınlarımızda sosyal bilinç oluşturmak adına önemli bir işlev görüyor. Özellikle sosyal cinsiyet konusunu anlamalarında yardımcı oluyor” dedi.