Sarı Zeybek Müzikal gösterisinin sunulduğu, Sümer Ezgü'nün sahne aldığı gençlik şölenine ellerinde Türk Bayrağı bulunan 15 bin kişi katıldı.

Kuşadası Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı şölen havasında geçti. Şölen için Atatürk Meydanı'nın çevresi ve sahil bandı Türk bayrakları ve meşalelerle süslendi. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Metin Lütfü Baydar, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ile Kuşadası'ndan son bir yıl içerisinde il, bölge, Türkiye ve dünya çapında başarı kazanan ve dereceye giren başarılı sporcu ve öğrenciler, yaşlı, kadın erkek binlerce Kuşadalı ile günübirlik tatilcilerin ilgi gösterdiği gençlik şöleninde zaman zaman izdiham yaşandı. Atatürk Meydanı'nın dolması nedeniyle yaklaşık 15 bin kişiyi bulan kalabalık, deniz kenarına, yola taştı, bazı vatandaşlar etkinliği çevredeki binalardan izlemek zorunda kaldı.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen'in konuşmalarıyla başlayan gençlik şöleninde ilk olarak sahneye Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Halk Dansları ekibi çıktı. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in kurulmasının canlandırıldığı Sarı Zeybek Müzikal gösterisinde duygusal anlar yaşandı. Birçok kişi gözyaşlarına hakim olamazken, Sarı Zeybek Müzikali 15 bin kişi tarafından ayakta alkışlandı. Gençlik Şöleni'nde daha sonra sahne alan ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, iki saat boyunca alanı dolduran binlerce kişiye bir türkü ziyafeti sundu. Sümer Ezgü'nün daveti üzerine sahneye gelen Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün ve CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, birlikte zeybek oynadı ve izleyenlerden alkış aldı. Coşku içinde geçen gençlik şöleni, Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen havai fişek gösterisiyle sona erdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

video.gifHaberin videosu...