Hilton’un inşaatı devam eden otelinden sonra dünyanın en büyük otel zincirlerinden Ramada grubu da Kuşadası’nda otel yapma kararı aldı. Türk Özyer, İspanyol La Costa ve Amerikan Ramada firmaları arasındaki otel anlaşması 14 Haziran Perşembe günü Kuşadası’nda yapılacak.
Avrupa’nın en büyük karma tatil ürünleri sağlayıcısı Club La Costa Resorts & Hotels, Kuşadası’na yeni bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şirket, Türk Özyer gurubu ile birlikte Kuşadası’nda eski Meriç Sunset otelinin olduğu bölgeye Ramada markalı bir otel yapacak Club La Costa World Resorts CEO’su Martyn Aldridge şirketi, Türkiye'de yapacakları yeni yatırımları ve Kuşadası’nda hayata geçirdikleri bölgenin ilk uluslararası golf tesisi ile bilgi verdi. "25 yıldır bu işi yapıyoruz ve 40 bin üyeden oluşan bir müşteri kitlemiz var. İspanya başta olmak üzere, Avustralya, İngiltere, Türkiye, Avusturya ve Amerika’da faaliyetteyiz. Bu yüzden de müşterilerimize, deniz güneş turizminden kültüre, kayağa kadar pek çok alanda tatil konaklama imkânı sunabiliyoruz " şeklinde konuşan Martyn Aldridge, şu açıklamalarda bulundu:
- RAMADA MARKASINI KUŞADASI'NA GETİRİYORUZ
"Şirket olarak Türkiye’de 5 yıldır faaliyetteyiz. Son üç yılda Türkiye’de müşterilerimiz için 700 konut ürettik. Şu anda Bodrum’da ve Kuşadası’nda aktifiz ve geçtiğimiz günlerde Kuşadası’nda ikinci bir proje için de anlaşma imzalamış bulunuyoruz. Yeni projemizin içinde bir tane Ramada markalı otel olacak. Tüm çalışmaları tamamladık. 14 Haziran’da Amerika’dan gelecek Ramada yöneticileri ile birlikte imzaları atacağız. Kuşadası’na bu büyük yatırımı gerçekleştirmemize katkılarından dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’e şükranlarımızı sunuyorum. Bizlere çok büyük destek oldu, çok büyük güç verdi. Bu yatırım bir anlamda onun sayesinde gerçekleşiyor. Üç yıl içinde bitirmeyi planladığımız bu projemiz Ege bölgesine örnek olacak.

- BÖLGE İÇİN GOLF TURİZMİ ÇOK ÖNEMLİ
"Kuşadası’nda uluslar arası bir golf tesisinin açılması birçok açıdan çok önemli. Bunlardan ilki, bir kere bölgenin değeri artacak. İkincisi, sezonun oldukça kısa olduğu Ege’de sezonun uzamasına katkıda bulunacak. Üçüncüsü ise, bölgeyi ziyaret eden turist profili çeşitlenecek. Türkiye’de golf turizmi çok genç ve henüz tam olarak gelişememiş durumda. Kuşadası’ndaki bu golf tesisi buranın çehresinin değişmesinde önemli bir rol üstlenecek. Buraya olan ilgiyi belli bir seviyeye çıkardıktan sonra, bölgeye getirdiğimiz golf turistine İstanbul gibi tarihi ve kültürel şehirleri de gezdirmek de istiyoruz. Bu anlamda hafta sonları çeşitli destinasyonlara kültürel turlar düzenlemeyi planlıyoruz " 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png