20 Şubat pazartesi günü delege seçimlerini yapacak MHP’de ilçe kongresi ise 10 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.
Kuşadası MHP İlçe Teşkilatı’nda ilçe başkanlığı için ilk aday eski Kuşadası Ülkü Ocakları Başkanı Aydemir Durmuş oldu. Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan Aydemir Durmuş, yaptığı sert açıklamalarla dikkat çekti.
MHP ilçe seçimi öncesi Genel Başkan Devlet Bahçeli aleyhinde kahvehane köşelerinde konuşanlar olduğuna dikkat çeken Durmuş, son yerel seçimlerde partisini satarak DSP adayı Engin Berberoğlu için çalışan bazı kesimlerin, yine aynı adaylarla işbirliği yaparak aday olmaya çalıştıklarını belirterek çok sert aç ıklamalarda bulundu. Bazı gizli ellerin MHP içerisinde uzandığını vurgulayan Aydemir Durmuş, “Dışarıdan talimat alan ve adayım diye ortada dolaşan eski ilçe başkanlarından Cemal Sarı ile Mehmet Şenol isimli şahıs birleşerek sayın genel başkanımıza hakaretler ediyorlar. Kahvehane köşelerinde yapılan dedikoduları ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye dil uzatılmasını nefretle kınıyoruz. Engin Berberoğlu’nun talimatıyla aday olanları kınıyoruz. Birileri, birilerinin ekibi olarak ortaya çıkıyor. Engin, Ahmet, Mehmet değil, bizler MHP ve MHP ilkeleri için adayız. Bizim için ise söz konusu olan tek gerçek Milliyetçi Hareket Partisidir. İlçe başkanımız ve yönetiminden bu tür davranışların engellenmesini isteyeceğiz. Biz de 10 Mart günü nasip olursa tüm ülkücüler olarak kongre salonunda olacağız. O gün genel başkanımız hakkında ileri geri konuşan devşirme çakalları salonda bekleyeceğiz” dedi.
MHP İlçe Başkan adayı Aydemir Durmuş, yaptığı sert adaylık açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Durmuş, “Belediye Başkan adayınız belli mi?” yönündeki bir soruya “Bizim herhangi bir adayımız yoktur. Eğer nasip olur seçilirsek, ilçe yönetimimiz, il başkanlığımız ve genel merkezimizin onaylarıyla Kuşadası’na yakışan bir aday belirleyeceğiz” diye konuştu.