Barkovizyon gösterisi eşliğinde gerçekleştirilen brifingin ardından, Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Birimi hazırladığı raporu Belediye Başkanı Altungün"e verdi.
Tarihi Çalıkuşu Evindeki toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün"ün yanı sıra CHP Meclis üyeleri de katıldı. Toplantıda sunumu yapan Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Birimi Belediye Başkan Danışmanı Ümit Özkan, Çalıkuşu Evi, eski Akşam Kız Sanat Okulu, Sakız Dede Türbesi, Kaleiçi"de bulunan tarihi sur duvarları, sokak çeşmeleri, Güvercinada surları ve iç kale, tarihi su kemerleri, Kuştur ve Yılancı Burnu bölgesi koruma amaçlı imar planı çalışması ile Gümüş ve Yıldız Sokak sağlıklaştırma çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Toplantıdan sonra bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Türkiye"nin en önemli turizm kentlerinden biri olan Kuşadası"nın kültür ve tabiat varlıklarını koruma ve eski eserleri turizme kazandırma konusunda kararlı olduklarını söyledi. Seçim meydanlarında verdikleri tüm sözleri tutmak için gece gündüz çalışacaklarını kaydeden M. Esat Altungün, özellikle yıkılmaya yüz tutmuş yapıların ayağa kaldırılması ve restore edilerek kent siluetinin düzeltilmesi konusunda hassas davranacaklarını sözlerine ekledi.