Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Yonga seti üreticisi TSMC şu anda zor günler geçiriyor. Dünyayı etkisi altına alan çip krizinden olumsuz etkilenen sadece TSMC değil. AMD de krizden etkilenmiş ve yeni nesil oyun konsollarının üretimi oldukça yavaşlamıştı. PS5'in stoklarının olmaması da bu çip krizi ile ilgili. Hal böyle olunca gözler iPhone 13 ailesine çevrilmişti.

Apple'ın planları doğrultusunda iPhone 13 ailesi Eylül ayında tanıtılacak ve aynı ay satışa sunulacak. Çip krizinden dolayı satışın 1-2 ay gecikmeli olabileceği söyleniyordu. Ancak MacRumors'un kaynağına göre dev isimleri etkileyecek olan çip krizi iPhone 13'ü teğet geçecek. Peki, neden Apple bu krizden etkilenmiyor?

Bunun ilk nedeni, Apple bu krize hızlı bir şekilde adapte oldu. Bu yüzden kriz iPhone bileşen tedarik zincirini daha az etkiliyor. İkincisi, TSMC, Mayıs ayındaki planlanandan önce yeni Apple A15 yonga setlerini çoktan üretti ve hazır hale getirdi. Sadece Apple'ın bunu iPhone 13'e takması kaldı. Anlayacağınız Apple eşeğini sağlam kazığa bağlamış hazırlıklarını aylar öncesinden yapmış.



Yeni iPhone'ların 120Hz ekranlara, azaltılmış patlamalara ve parmak izi önleyici arka kapağa sahip olduğu söyleniyor. Ayrıca telefonun ekran altı parmak izi okuyucusu ile geleceği söyleniyor.

2021 sonbaharında çıkacak olan iPhone 13, ekranda daha küçük bir çentiğe sahip olacak. iOS 15 ile kutusundan çıkacak olan yeni modellerde kamera açısından da küçük iyileştirmeler yapılacak.