Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Yeni araştırmalar, çoğu kripto para sahibinin dijital para birimlerinde ödeme almayı tercih ettiğini ortaya koydu. Bunun en büyük sebebinin ise, sektörün giderek finansal sistemlerle bütünleşmekte olmasından kaynaklanması olarak gösterildi.

Kripto para piyasası, yayılma politikasını hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Öyle ki; günümüzde büyük şirketler dahi, kripto para birimlerini kendilerine nasıl uyduracaklarını çözmeye çalışıyor. Ülkemizde kripto para karşılığında sebze ve meyve satan pazarcıları dahi görmüştük.



Paysafe ödeme platformu tarafından "Kripto topluluğunun içinde: Kitlesel benimseme yolculuğunu planlamak" adlı rapor, kripto para yatırımcılarının yaklaşık %55'inin maaşlarını dijital varlıklardan kazanmak istediğini ortaya koydu. Bu gruba göre, kripto maaş ödemeleri, daha fazla finansal esnekliği artırmanın yanı sıra, akıllı yatırım için de bir seçenek sunuyor. 

Araştırma, Ekim 2021'de İngiltere veya ABD'de yaşayan 2.015 tüketiciyi hedefleyerek gerçekleştirildi . 

ABD'deki kripto para yatırımcılarının yaklaşık %60'ı, kripto maaş ödemelerini tercih ettiklerini belirtirken, İngiltere'deki kripto para yatırımcılarının yaklaşık %49'u aynı fikri paylaşıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Maaş ödemelerinizi kripto para olarak alma imkanınız olsaydı kabul eder miydiniz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.