AYDINPOST HABER SERVİSİ-Pazar günkü yerel seçimler öncesinde Köşk ilçesinde olaylar yaşandı.
Gerginlik sonrasında Köşk Belediye Başkanı Yalçın Taç'ın evine saldırdığı öğrenilen AKP grubu ile DP'liler arasında kavga çıktı.
Polisin el koyduğu olaydan sonra Belediye Başkanı Yalçın Taç'ın evine zarar verilmek istendiği ortaya çıkarken Başkan Taç da şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
Polisin panzerlerle müdahale etmek zorunda kaldığı olaylarla ilgili soruşturma devam ettiği gelen bilgiler arasında.

Bin kişinin olduğu iddia edilen AKP'liler Başkan Yalçın Taç'ın evinin önünde olay çıkartırken, olay yerine giden Demokrat Parti İl Başkanı Engin Polat ve ekibine de çeşitli saldırılar olduğu açıklandı.

Emniyet Müdürlüğü'ne sığınmak zorunda kalan DP yöneticilerini, polis bile korumak da zaman zaman güçlük çekti.

TAÇ'IN EVİNİ BASTILAR

Aydın'da seçime saatler kala istenmedik olaylar yaşandı. Köşk ilçesinde bir grup ortaya atılan iddia nedeniyle Belediye Başkanı ve DP Belediye Başkan Adayı Yalçın Taç'ın işyeri ve oturduğu evinin bulunduğu apartmanın önünde toplanarak Taç'ın evini basmak istedi. İlçe Emniyet Amirliği'nin hemen yanında bulunan belediye başkanının evinin önündeki kalabalığı gören polis kalabalığa müdahale etmek istedi. Polis kalabalığı yatıştırmakta güçlük çekince olay yerine il merkezinden takviye ekip
panzer çağrıldı.
Edinilen bilgiye göre saat 22.30 sıralarında başka bir adayın taraftarı olduğu ileri sürülen grup, seçim yasaklarına uymadığı gerekçesi ile Köşk merkez 6 Eylül Mahallesi, Aydın-Nazilli Karayolu üzerinde bulunan DP Belediye Başkan Adayı Yalçın Taç'ın evini basmak istedi. Bu sırada evinde olan Yalçın Taç ve yakınları polisi arayarak yardım istedi. Kalabalığı dağıtamayan polis olay çıkmaması için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nden takviye istedi. Aydın'da olası olaylar nedeniyle hazır tutulan Çevik Kuvvet
ekipleri, Köşk ilçesine giderek, DP Belediye Başkan adayı ve Köşk Belediye Başkanı Yalçın Taç'ın evinin önünde güvenlik tedbiri aldı.
Olay yerine gelen Köşk Kaymakamı İsmail Soykan ve Aydın İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfun Albayrak, vatandaşları sakinleştirmek için konuşma yaptı. Köşk demokratik olduğunu ve bu tür olayların Köşk'e yakışmadığını belirten Albayrak, telefonla AK Parti Belediye Başkan Adayı Rıfat Kadri Kılınç'a da arayarak yardım istedi.
Bazı partililer seçim yasaklarına uymadığını iddia ettikleri mevcut Belediye Başkanı ve DP Köşk Belediye Başkan Adayı Yalçın Taç hakkında ilçe emniyetine giderek şikayetçi oldu.
İlçede ortamın halen gergin olması ve vatandaşların Belediye Başkan Adayı Yalçın Taç'ın evinin yakınından ayrılmaması nedeniyle polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri olay yerinde bekliyor.