KOSGEB Aydın İşletme Müdürü Turgut Gözen, KOSGEB hedef kitlesi, imalat sanayinin yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerindeki işletmeleri de kapsayacak şekilde genişlemiş, yeni KOSGEB hedef kitlesini de kapsayacak şekilde yeniden tasarlanan KOSGEB Destek Programları Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi nedeniyle AYTO"yu ziyaret etti. Ziyarette AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, AYTO Başkan Yardımcıları Abdullah Yılmaz ve Hakan Kaya, AYTO Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Özgen ve Selim Sır, AYTO Meclis üyesi Nejdet Uçar ve AYTO Genel Sekreter Alaattin Arslan hazır bulundu.
Yeni yönetmelik hakkında bilgiler veren KOSGEB İşletme Müdürü Turgut Gözen, yeni dönemdeki KOSGEB desteklerinin çerçeve mevzuatını belirleyen yönetmeliğin son derece katılımcı bir anlayışla, işletmeler ve meslek örgütlerinin görüşleri, ihtiyaçları, talepleriyle beklentilerini göz önünde bulundurularak hazırlandığını söyledi. Gözen, “Amacımız daha çok kaynağı Aydın"a aktarabilmek, tarım, hayvancılık işletmeleri ile dershaneler ve hastanelerin dışındaki işletmelerin tümü artık KOBİ oldular. Artık hepimiz üreteceğiz, pazarlayacağız ve istihdamı artıracağız. Bizim olmazsa olmazımız da meslek odalarıdır. Bu bağlamda nasıl hareket edeceğimizi belirlememiz gerekiyor. Bundan sonra sizlerle daha çok çalışacağız daha çok mesai harcayacağız” dedi.
KOSGEB tarafından hazırlanarak KOSGEB İcra Komitesi tarafından kabul edilmişmiş program hakkında bilgiler veren Gözen, “KOBİ Proje Destek Programı kapsamında; gelişim niyetlerini projelendiren işletmelerin daha nitelikli bir şekilde desteklenmesi ve proje yapabilme kabiliyetlerinin artırılması. Tematik Proje Destek Programı kapsamında; KOBİ"lere yönelik Meslek Kuruluşu projeleri ile konjonktürel gelişmelere göre KOSGEB tarafından belirlenerek ilan edilecek spesifik alanlardaki KOBİ projelerinin desteklenmesi. Araştırma Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı ile Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin, ve araştırma-geliştirme faaliyeti prototip aşamasına kadar gelmiş ürünlerin ticarileştirilmesine yönelik projelerin desteklenmesi. Girişimcilik Destek Programı kapsamında; müteşebbis adaylarına uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmesi, yeni girişimcilerin işletmelerini kurma ve geliştirmelerinin ve İŞGEM"lerin desteklenmesi ile girişimcilik kültürünün ülkemizde yaygınlaştırılması. İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı kapsamında; küçük işletmelerimizin işbirliği ya da güçbirliği yapmalarının desteklenmesi. Genel Destek Programı kapsamında; bir proje kapsamında olmayan fakat KOBİ"lerimizin rekabet gücünü artıracağına inandığımız faaliyetlerin erişimi kolay bir şekilde desteklenmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.
AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise, şimdiye kadar insanlarda olan genel düşüncenin param varsa gücüm varsa yaparım şeklinde olduğunu ifade ederek, “ Bu yeni destek programları ile mevcut işletmelerin kendilerini geliştirebilecek, en önemlisi de işsizlerimiz de kendi işini kurmaları için destek alabilecekler. Bunları insanlarımıza çok iyi anlatmamız gerekmektedir” ifadelerini kullandı. iha