Söke Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilen toplantıda KOSGEB Aydın Hizmet Müdürü Turgut Gözen konuşmacı olarak yer aldı. Toplantıya Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Söke Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tuğrul Başer, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, bazı esnaf oda başkanları, çeşitli kurumların temsilcileri ve işletme sahipleri katıldı.
KOSGEB"in yeni dönemde yeni vizyon ve desteklemeleri ile vatandaşlara ulaşmayı amaçladığını belirten Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu başkanı Bertan Balçık yaptığı açılış konuşmasında; Söke Ticaret Borsası olarak 2006 yılında Söke"de KOSGEB Sinerji Odağı"nın kurulmasına öncülük ettiklerini söyledi. KOSGEB Sinerji Odağı"nın 2006 yılından bu yana Söke"deki işletmelere 3 milyon TL"ye yakın destekleme sağladığını ifade eden Bertan Balçık; “Söke Sinerji Odağı"nın Söke"ye sağladığı desteklemelerin 1 milyon 200 Bin TL"si ihracata yönelik diğer kalan kısmı ise eleman, fuar ve tanıtım hizmetleri gibi alanlara yönelik oldu. KOSGEB"in yeni desteklemelerine bakıldığında daha fonksiyonel desteklemelerin olduğunu görüyoruz” dedi.
Aydın Hizmet Müdürü Turgut Gözen da, Söke"de gerçekleşen toplantıda yaptığı sunumunda KOSGEB"in yeni dönem desteklemeleri ile ilgili detaylı bilgiler verdi. 2001 yılından bu yana Aydın"da bulunan KOSGEB"in Söke-Kuşadası ve Nazilli Sinerji Odaklarının bulunduğunu belirten Gözen, yakın zamanda Didim ilçesinde de sinerji odağının oluşacağını söyledi. KOSGEB"in işletmelerin ayağına gitme anlayışını benimsediğini ve işletmelerinde KOSGEB desteklemelerinden yararlanmaları için proje kültürlerini geliştimek zorunda olduğunu ifade eden Gözen; KOSGEB"in üretimin yanında hizmet sektörüne de hizmet verdiğini söyledi. KOBİ"lerin Türkiye ekonomisi içinde yüzde 99 işletme sayısını oluşturduğunu belirten Turgut Gözen; “İstihdamın yüzde 81"ini de KOBİ"ler sağlamaktadır. Bu rakamlar KOBİ"lerin ülke ekonomisini ayakta tuttuğunu gösterir” diye konuştu.
KOSGEB"in eskinden kredi imkanlarını sunup gelin-alın dediğini bu anlayışın artık değiştiğini belirten Turgut Gözen; “Artık işletmeler projeleri ve ihtiyaçlarına göre desteklerini kendileri belirliyorlar” ifadelerini kullandı.
KOBİ"lerin bölgelerde birleşme ortaklıklar ile bölge markalarını yaratmaları gerektiğini vurgulayan KOSGEB Aydın Hizmet Müdürü Turgut Gözen; şunları söyledi: “İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı projeleri şart. KOSGEB"in en iddialı olduğu destekleme modellerinden biri olan İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı iel ortak sorunlara ortak çözümler üretmek kolaylaşıyor” Gözen, KOSGEB"in konuşmasında genel destek programı, tematik proje destek programı, girişimcilik destek programı, tematik proje destek programı ile AR-GE inovasyon ve endüstriyel uygulama destek programı ile ilgili bilgiler verdi.