Aydın"da KOSGEB"in yeni destek kredilerini işletmecilere anlatan Hüseyin Tüysüz, “KOBİ Proje Destek Programı adı altında KOBİ'lere ihtiyaç ve girişim programlarına göre destek vereceğiz” dedi.
KOSGEB Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı Aydın Ticaret Borsası"nda gerçekleştirildi. KOSGEB Başkanı Yardımcısı Hüseyin Tüysüz"ün konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Bestami Alkan, ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, işletmeciler ve davetliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını KOSGEB Aydın Müdürü Turgut Gözen yaptı. Daha sonra konuşan KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, KOSGEB"in geride bıraktığı 20 yılda yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. KOSGEB olarak 20 yıldır belli bir plan çerçevesinde KOBİ'lere destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Tüysüz, KOBİ'lerin kalıcı şekilde desteklenmesi gerektiğini belirterek, bu anlamda KOSGEB'in 1 seneden beri destekleri revize etmeye çalıştığını kaydetti. Tüysüz, “Artık KOSGEB standart bir destekleme modelinden çıktı. Mevzuat dahilinde belli destekleri sunmaktan öte KOBİ'lere rehberlik etme misyonunu kazandırma modelini geliştirmeye çalıştık. Bunun da ancak esnek bir modelle yapılabileceğini kurguladık. KOBİ'lerin değişken ihtiyaçlarını göz önüne alarak KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği adı altında çerçeve bir yönetmelik hazırladık. Bu yönetmelik ile KOSGEB günün şartlarına ve ihtiyaçlarına göre esnek bir modelle istediği kadar destek programı geliştirebilecek. KOBİ Proje Destek Programı adı altında KOBİ'lere ihtiyaç ve girişim programlarına göre destek vereceğiz” dedi.
İNAVASYON YAPAN İŞLETMELERE 250 BİN TL HİBE KREDİ VERİLECEK
KOBİ'lere ihtiyaçlarına göre 150 bin liraya kadar hibe niteliğinde destek vereceklerini açıklayan Hüseyin Tüysüz, Ar-Ge-innovasyon yapan işletmelere ayrıcalıklı bir destekleme paketi sunacaklarını ifade ederek “Bu işletmeleri 250-300 bin lira hibeyle destekleyeceğiz. İş birliği, güç birliği, destek programıyla bir araya gelen 5 işletmeye 250 bin lirası hibe, 500 bin lirası sıfır faizli geri ödemeli destek vereceğiz. Diğer yandan Tematik Proje Destek Programı kapsamında oda, borsa, birlik, dernek, vakıf gibi meslek kuruluşlarına destek verebileceğiz. Bu kuruluşlar kendi üyelerine yönelik projeleri KOSGEB'e sunarak destek alabilecekler. “Girişimciliği Geliştirme Destek Programı” ile de yeni iş kuran girişimcilere 27 bin lirası hibe, 70 bin lirası geri ödemeli yaklaşık 100 bin liralık destek verilebilecek” şeklinde konuştu..
Toplantı sonunda Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz"e plaket verdi.