Şu sıralar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs salgını ile mücadele söz konusu. Özellikle Avrupa ve Amerika’da can kayıpları kritik sayılara ulaştı. Son 24 saatte Amerika’da 900’den fazla kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. İtalya ve İspanya’da da durum pek farklı değildi. Avrupa’daki can kayıplarının büyük çoğunluğu İtalya ve İspanya’da gerçekleşti. Son 24 saat içerisinde İspanya ve İtalya’da toplamda 1600’ün üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Ülkemize bakıldığında ise durumun Avrupa ve Amerika’daki kadar kritik olmadığını görüyoruz.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada bugün 2148 pozitif vakanın ortaya çıktığı belirtildi. Böylece Türkiye’deki koronavirüs vaka sayısı da 15679’a ulaştı.



Öte yandan koronavirüs salgınından vefat edenlerin sayısı da 277’ye çıktı. 1 Nisan itibariyle 63 kişi daha koronavirüse bağlı semptomlardan hayatını kaybetti.

Dip not olarak hatırlatalım. Hali hazırda Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı getirilmiş değil. Lakin sayıların bu kadar hızlı bir şekilde arması bazı ek tedbirleri de beraberinde getirebilir.

Vaka ve ölüm sayılarının pik yaptığı Amerika’da da henüz sokağa çıkma yasağı ilan edilmedi. İtalya ve İspanya’da ise ülke genelinde kapsamlı bir karantina söz konusu. Dileriz bu salgın bir an önce dünya üzerinden silinip gider ve daha fazla can yanmaz.