Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını etkisini yavaş yavaş kaybediyor. Son bir haftadır Çin’de koronavirüs tanısı konan insan sayısı önemli ölçüde azaldı. Ayrıca virüs salgını yüzünden yaşanan kayıplarda da önemli bir düşüş göze çarptı.

Çin’de yaşanan bu olumlu gelişmeler sonrasında hayat da yavaş yavaş normale dönmeye başlıyor. Apple’ın en büyük üreticisi konumunda yer alan Foxconn, daha önce virüs salgını nedeniyle kapatmaya karar verdiği fabrikalarını yeniden üretime sokuyor.

Geçtiğimiz gün Türkiye’de koronavirüs salgını nedeniyle pek çok önlem alındı. Hatta alınan önlemler çerçevesinde okullar da tatil edilmişti.

Salgının çıkış noktası olan Çin, 2020’nin başından bu yana korona ile mücadele ediyor. Bu çerçevede pek çok fabrika da kepenk indirmek zorunda kalmıştı. Bunlardan birisi de Apple’ın en büyük üreticisi Foxconn’du.



Geçtiğimiz gün Foxconn kurucusu Terry Gou konu ile ilgili bir açıklamada bulundu. Gou şu anda aktif üretime geçtiklerini ve kapasitenin hızla arttığını belirtti. Geçtiğimiz ay Foxconn’un aldığı kapama kararı sonrasında 1.6 milyarlık gelir çöpe gitmişti.

Görünen o ki Çin’de hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Muhtemelen önümüzdeki günlerde diğer fabrikalar da üretime geçecektir. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.